resim
Mauro Emanuel Icardi Rivero
Takım:Galatasaray
Mevki:Santrfor
Yaş:31
Boy:1.81
Uyruk:Arjantin
  • 8402
    icardi çok iyi bir oyuncu, bunu zaten derbilerde attığı gollerle kanıtlamış biri kendisi. ancak kabul edelim ki karagümrük maçında da olduğu gibi uzun zamandır formsuz bu adam. icardi'nin bütün negatif özelliklerine bir bakalım şimdi.

    1- zihinsel ve fiziksel yorgunluk- hem eşinin hastalığı hem de geldiğinden beri hiç dinlememesi sebebiyle bu adam yorgun. rakipleri de icardi'nin ne kadar öldürücü bir forvet olduğunu bildikleri için adamı en az iki adamla markaja alıyorlar. haliyle zihni yorgun olduğu için doğru karar mekanizmasını işletemiyor. ne doğru yere koşu atabiliyor ne de doğru vuruş, kontrol, güç türü fiziksel şeyler gerektiren nitelikleri ayarlayamıyor. üstüne fiziksel yorgunlukta olunca defanslarla fiziksel mücadelelere giremiyor ve bu bizi mahvediyor. bakın sadece bir madde de dahi dünyanın strateji hatası var.
    2- pres yetmezliği- ziyech'in yeteri kadar pres yapamaması ile birlikte bir de icardi pres yapamayınca geçen sene izlediğimiz canavar takımı göremiyoruz. her ne kadar bok atmaya çalışsak da rashica bu işi inanılmaz yapıyordu. rashica + kerem + mertens'in ön alan presi hem icardi'ye boş alan açıyordu hem de sürekli pozisyona girip icardi'yi topla buluşturmamızı sağlıyordu.
    3- taraftara kendini kanıtlama çabası- zaten hep bu etken ıcardi'yi buralara sürükledi. biz onu, o bizi çok seviyor. bu sevgi sebebiyle adam sürekli gol atmak ve bizleri mutlu etmek istiyor. o ise bizim mutluluğumuzla mutlu oluyor. bu çok güzel ve özel bir şey ancak zamanı gelince durmayı da bilmeli.

    daha bir çok şey sayılabilir ancak bu kadar açıklama yeterli diye düşünüyorum. icardi'nin dinlenmesi şart oğlu şart.

    (bkz: 20 aralık 2023 galatasaray karagümrük maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın