• 78
    futbol, basketbol ve voleybol hariç şubeleri anlatmak için kullanılabilecek tanım.

    futbol amiral gemimizdir, basketbol ve voleybol yan şubelerdir, geri kalanlar amatör şubedir. basketbol ve voleybolun dünya üzerinde geldiği popülarite seviyesi, sporlar üzerine yaratılan ekonomi, basının konu üzerine olan eğilimi ve bu iki sporun her alanıyla profesyonelleşmeyi tamamıyla içinde sindirmiş oluşu sebebiyle basketbol ve voleybol şubelerine amatör şube demek hayatın olağan akışına aykırıdır.

    ayıca galatasaray erkek basketbolunun yıllardır karşıyaka'dan yüksek bütçeyle, kadın voleybol takımının muratpaşa ya da aydın bşb'den daha çok paralarla yönetilmesine karşın bu takımların tamamından düzenli olarak daha başarısız olduğunu belirtmek zaruri. mesele harcanan paranın miktarı değil nasıl harcandığıdır. kimsenin vakıfbank ya da efes kadar bütçe ayrılmasını beklediği yok, fakat mevcut harcanan paralarla da böyle başarısız olmanın izahı yok. ayrıca buralara harcanan paralar her şeye rağmen çok cüzi miktarlar, galatasaray markasının adını o branşlarda bulundurmanın getirisi ise bu paraların yanında paha biçilemez seviyede.

    nasıl ki ilkokul çağındaki erkek çocuklarının icardi gol sevinci yapıp "aşkın olayım" söyleyerek galatasaraylı oluyor oluşları hoşumuza gidiyorsa bırakın da bu ülkenin kız çocuklarına, voleybolu şimdiye kadarki hiçbir nesilde olmadığı kadar iyi takip ederek yetişen kızlarımıza da galatasaraylı olma şerefini hissettirecek adam akıllı yönetilen bir voleybol şubemiz olsun, yarının stadyum demografisi köy kahvesi ayarında erkekten geçilmez hale gelmesin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın