• 82
    galatasaray gibi bir takımda bakılması gereken ilk özelliklerin fiziksel üstünlük, kısa denemeyecek bir boy, ortalama üzeri savunma bilgisi olduğu pozisyon.

    galatasaray, sıkışmış bir takım. liginde büyük takım oyunu, avrupa'da kontra/kontrollü oynamak zorunda. yarın okan buruk giderse emin olun bir daha çok uzun süre sonra bayern'in ağzına ağzına basacağız. bu doğrudur, yanlıştır tartışmıyorum. okan buruk'un galatasaray'ı bayern münih'i yenebilirdi. ama mourinho stili bir futbolla belki iki puan alınabilirdi o maçlardan. bilemeyiz. okan buruk'tan razıyım. yalnız bu şu gerçeği değiştirmiyor: galatasaray sıkışmış bir takım. avrupa'nın kendisi gibi olduğunda hemen herkesi iç sahada yenebilecek ama dengeli oynaması gereken takımı, liginin ise herkesin kapandığı devi.

    dolayısıyla fiziksel olarak dominant, boyu kısa olmayan, savunması iyi bek hem fiziksel üstünlüğü ile avrupa maçlarında alanları değerlendirip topsuz koşularla rakibi yıldırabilir ve bununla beraber savunma görevlerini yerine getirebilir; hem de ligimizde alan bulamasa da fiziksel olarak rakibi yorup, baştan sona üstün götürdüğümüz maçları bir kademe hatasına kurban vermemizin önüne geçebilir.

    galatasaray en kötü dönemlerinde ileriye elano'yu, lincoln'ü atabilen bir takım. 2023-2024 sezonunda önceki sezonların canavarı kerem aktürkoğlu mu oynasın, zaha mı oynasın diye tartışıyoruz. ileride o kilit muhakkak açılır. galatasaray'ın 20-23 gol arası yediği bir sezonu şampiyon tamamlamama ihtimali yok. yarın zaha gider, gelecek adam en aşağı lucas moura, kamada, fornals, che adams olur. hangisi denk düşer bilemem ama gelen adam bunlardan biri olur.

    tabii ki geriye 5 metreye top atamayacak adam almayalım ama önceliğimiz lütfen içe kıvrılmak, çok iyi orta açmak, frikik atmak olmasın bek bölgesinde. üzerimize avrupa'da canavar kenar oyuncuları gelecek, ligde de bal yapmayan pırpır arıların elbette 1-2 kere bal yapacağı tutacak bize karşı. angelino belki de çok elit bir bektir, bizde iyi oynamış riera bile belki çok güzel top oynar ama nakoulma elbette topu alacak ve sağdan vurup soldan koşacak. bunu unutmamak gerek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın