• 36
    hakemlerin haklı duruşuyla sağladıkları erteleme. şimdi gerçek bir örgütler mi yoksa değiller mi gösterecekler. bana sorarsanız da gösteremeyecekler zira bu ülkede bir hal olup talep etmek, hakkını aramak, organize olmak falan günah. ancak yapmaları gereken çok net, kısa ve somut bir kaç madde koyup grevlerini ortaya koymaktır.

    futbolun en okumuş kesimi halemler. en çok dayak yiyen kesimi de onlar. en tuhaf parçası olunan da onlar. tuhaf tuhaf ücretlerle zar zor hakem oluyorsun. üzerine gerek futbol ikliminin gerekse hakemlik camiasının suni, gereksiz, aptalca engelleri (bunda her hafta yaşadığımız saçmalıkların hepsi dahil) aşıyorsun ve hakem oluyorsun. çok fazla hakem olması gereken insan zaten daha en başında kariyerlerinin başında alacakları maç başına aldıkları ücretle eleniyor zaten.

    bu saçma futbol iklimi bu insanları yetersizleştiriyor, yetersizleştikçe de daha da iklimin pisliği ile karşılaşmak zorun kalıyorlar. hani art niyetli zannettiğiniz hakemler varya. çok sevilen düdük astırma muhabbetinin sevmediğiniz yüzü aslında. herkes nasıl günü idare etmeye çalışıyorsa hakem de akşam televizyonda, sosyal medyada, sokakta çarmıha gerilmemek için o anı idare etmeye çalışıyor. hatta bunu refleks olarak yapıyor.

    bir de şu "bu olduğunda erteleme olmadı." muhabbetine gelelim. hakemler az buçuk bir birlik olarak bunu başardılar. koskoca oyuncular örneğin fenerbahçe'nin araba kurşunlanmasında yapamadı bunu. ya da eboue'ye muz sallandığında bunu yapamadı. demek ki hiç örgütleşemiyorlar. bir kurum kendi hakkını savunamadığı için diğerleri savunmayacak diye bir şey yok. ha ben bir daha fikrimi hatırlatayım. ne yazık ki bu kurum da bir iki güne hakkını aramaya devam edebilecek dirayeti ve birliği gösteremeyecek. böyle bir yer değil burası.
App Store'dan indirin Google Play'den alın