• 37
    3 temmuz 2011'de başlayan sürecin geldiği son noktadır. türk futbolu artık iki kutupludur: şike yapmadığını iddia edenler ve şike yapıldığını iddia edenler. şike yapıldığını iddia eden bizler diyoruz ki bakın uefa size ceza verdi, tapeler kayıtlar ortada, süper kupa oynanmadı, cas davasından çekildiniz. şike yapılmadığını iddia edenler diyor ki bize kumpas kuruldu, tff bize ceza vermedi. tff ve uefa nihai bir karar için birlikte hareket edemediği için yıllardır hakemlere kart göstermeden tutun yakalara yapışmaya, yabancı maddeyle hakem vurmaktan hakem yumruklamaya, başkanların tehditlerinden başkanların yumruklarına bir sürü abukluk yaşıyoruz.

    bu yumruk da işin zirvesi, en utanç verici anı oldu. 2011'den beri bir tane federasyon başkanı, bir tane mhk başkanı, bir tane tahkim kurulu üyesi beğenildi mi? kim gelirse gelsin iki cepheden biri bu sözde iki doğrulu ortamda kendinden değilse o kişiyi yıprattı. yahu ülkenin %90'ı galatasaraylı, fenerbahçeli, beşiktaşlı. normal şartlarda fenerbahçeli federasyon başkanından, galatasaraylı tahkim kurulu üyesinden normal bir şey olabilir mi? önemli olan şu: bu insanlar yarın dürüstçe çalışacak insanlardan seçilse bile beğenilmeyecekler, çünkü iki doğru, iki haklı olamaz. iki cepheden biri, kendinden olmayanı yıpratacak, elinden geleni yapacak.

    ama buna çanak tutanlar, bu ortamı yaratanlar bu konuda aksiyon almayacaklar. çok da geç kalındı. 2011'deki mesele yüzünden 2023'te kimseyi küme düşüremezsiniz. kimseyi de kumpasa veya haksızlık olduğuna ikna edemezsiniz. iki taraf da haklı şekilde der ki 12 senedir neredeydiniz?
App Store'dan indirin Google Play'den alın