• 32
    ligde 15. haftada oynanan (bkz: 11 aralık 2023 ankaragücü çaykur rizespor maçı)'nda yaşanmış hadise.
    benim aklımın almadığı konu ise iki takımın ligdeki konumu, maçın önemi vs düşünüldüğünde maçta ne yaşandı da bir kulüp başkanı (ki kendisi bu ülkenin iktidar partisinde 2 dönem milletvekilliği yapmış kabul edilsin veya edilmesin belirli çevrelerde baya baya ağırlığı olan bir adam) maçın sonunda hakeme saldırdı bütün hayatını mahvedebilecek bir eylemde bulundu. esas sorulması ve üzerine gidilmesi gereken konu bence bu noktadır. saldırının cezası adli olarak belli yaklaşık 6.5 yıla kadar hapis istemi ile dava açılabilir, hakemin kamu görevlisi sayılması nedeniyle cezanın yarı oranda artırılması sonra 6222'den ötürü bir yarı oranda artırım daha falan totalde max 6-6.5 yıla kadar hapis istemi ile dava açılır muhtemelen işin bu kısmı tamam.
    ama hem de büyük bir ama ile bu adamın bütün hayatını mahvedebilecek bir hareketi hangi saikler ile yaptığı esas mevzu olursa türk futbolu kurtarılır belki. dünden beri bu olaya yaklaşım şeklim sadece bu, türk futbolu ciddi ciddi bu olayın üzerine gider ve en azından bugünü milat kabul ederek kararlar alırsa düzelebilir. üstelik burada alacağın kararlarda bütün kamuoyu, iktidar partisinden muhalefetine basınından sosyal medyasına arkanda duracak o kadar rahatsın ki aslında, hakikaten azcık aklınız varsa bunu kullanırsınız ve sorunları çözersiniz.
    2. seçeneği düşünmek dahi istemiyorum çünkü eğer bu günden sonra çok ciddi önlemler ve cezalar uygulanmadığı takdirde benzer olaylar hatta ve hatta daha kötü olayların yaşanmaması için hiç bir neden yok. çünkü cezalar caydırıcı olmayacak, elinize öyle bir fırsat geçti ki sayın tff bunu kullanmamak çok çok saçma olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın