• 2539
    sadece biz değil bütün kulüplerin hakemler ve federasyon ile ilgili açıklama yapma yetkisi ellerinden alınmalı. çünkü bu ifadeler kulüpler haklı olsun ya da olmasın sadece algı yönetimine yarıyor. taraftarın gazını alıyor. ama ortalığı karıştırdıktan sonra itibarlı olması gereken kuruma güven de kalmıyor, saygı da kalmıyor. fenerbahçe bu açıklama işini hobi olarak yapıyor zaten. kazandığı, haksızlığa uğramadığı, aksine kollandığı maçta bile açıklama yapıyor ki mağdur edebiyatı devam edebilsin.

    vallahi thatcher de zamanında ingiliz futbolunu daha zahmetsiz yöntemlerle ıslah etmeyi seçebilirdi. onun yerine en zorunu en radikal yöntemi seçti. biz beceremeyiz belki ama bu işin çözümü de belli. gerekirse bazı şeyleri feda etmeliyiz. ortalığı karıştıran, haklı haksız ithamlarda bulunan her kim ise bunu savcılığa gidip anlatacak. sosyal medyada anlatmayacak. savcılık bir işi yoksa da gidecek federasyondan randevu talep edecek. bu işin oluru sadece bu.

    galatasaray katledildiği bayern maçından sonra çıkıp uefa şöyle şerefsizlik yaptı diyebildi mi? bakın haksızlığa uğradık ama ağzımızı açamadık. bu işin çözümü çıkıp açıklama yapmak değil çünkü. aynı fener avrupa'da küskü yiyince hakemi ağzına alabiliyor mu? alsa bile kendi taraftarı inanıyor mu? uefa temiz bir kurum mu, hakemleri çok mu iyi? hayır. peki muamele farkı neden? o halde önce herkesi sağduyuya davet edeceğiz. herkes kendi özeleştirisini yapacak. konuşuyorsan hayırlı konuş, kötü konuşuyorsan da sus diyeceğiz. herkesi mutlu etmek de mümkün değil zaten. keşke hepsi sussa. ali koç'un zehirli dilini bir süre dinlemesek mesela. vallahi sorunların yüzde 50'si çözülür.
App Store'dan indirin Google Play'den alın