resim
Muhammed Kerem Aktürkoğlu
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 7459
    galatasaray'ımızın başarılı futbolcusu.

    bana göre; kerem aktürkoğlu'na yapılan eleştirilerin hepsi haklı eleştiriler fakat dozu tamamen haksız. sebebi ise; kerem'in beklentiyi çok yükseltmesi, her maç benzer performansta oynaması, sık sık patlamalar yapması. bunlarda ara sıra düşüşler olunca doğal olarak eleştirilerin dozu ağır olabiliyor. herkes bilir ki; galatasaray taraftarı en çok dayağı en sevdiklerine atar. bunun geçmişte çok örneğini gördük.

    teknik olarak değinirsek: kerem'in en büyük problemi, kendini çok yavaş geliştirmesi ve bazı şeyleri geç kavraması. artık galatasaray'da 4. senesi. "adam bilmem kaçıncı ligden geldi neler yaptı" diye goygoy yapmanın anlamı yok. bu adam senelerdir süper lig seviyesinde top oynadı, farklı teknik direktörler ve yüksek seviyede topçularla çalıştı. şampiyonlar ligi ve avrupa ligi seviyelerinde mücadele etti. doğal olarak artık kendisinden dinamizm dışında başka özelliklerin de ağır basmasının beklenmesi çok normal çünkü bana göre oyun zekasını hala yeteri kadar geliştirebilmiş değil. bu yüzden çok fazla top kaybı yapıyor, yanlış tercihlerde bulunuyor, eleştiri oklarının da hedefi oluyor.

    kerem' artık farklı özelliklerini de geliştirip bununla anılması lazım. ilk geldiği senelerdeki halleri anlarım (ani kulüp seviyesi artışı, galatasaray'ın o dönemki kadro kalitesi vs.) ama artık mertens, icardi, torreira, sergio, zaha, ziyech gibi topçularla beraber çalışıyor, şampiyonlar ligi seviyesindeki takımlarla mücadele ediyor. üstelik yanında genç, vizyoner, akıllı, avrupa'da futbol oynamış bir hocası varken.

    kerem'in vizyonunu ve zekasını biraz açıp farklı konulara eğilmesi, klasını daha üst seviyelere çekmesi gerekiyor. aksi durumda, bu kafayla süper lig'den dışarı çıkabilmesinin imkanı ihtimali yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın