• 76
    yüzde yüz olacak bir şeydir, emir tepelerden, kaçarı yok, zevk almaya bakın.

    taraftarın çoğunluğunun aksine ben bu sisteme sıcak bakıyorum. birçok sebebi var:

    lig açısından bakarsak çok kalitesiz bir lig var. rakiplerin hepsi birbirine benziyor ve futbol oynayan anadolu takımı yok. biraz sivrilen adana demirspor bile vasat oğlu vasat. o takımdan galatasaray'a alabileceğiniz bir topçu bile yok. fenerbahçe'ye de yok. ümitleniyoruz bazen ovv şu deplasmanda fener puan kaybedebilir diye, bakıyoruz kafamızdaki senaryoyla alakası bile olmayan bir maç oluyor. ha fener dingillik yapıyor o ayrı ama bu rakiplerden kaynaklanmıyor.

    galatasaray açısından bakarsak her türlü işimize geliyor. şampiyonlar ligi maçı öncesi ve sonrası ligde rotasyon bile yapamıyoruz. niye? çünkü kafa rahat değil. rotasyon yapsak ligde her maça 3 puan verildiğinden derbide fener'i yensen de aynı şey, pendikspor'a da. aslında her maç önemli. bu da şampiyonlar liginde oynayan takımı daha ekstra zorluyor. bu sene fener ligde kopabilirdi çok rahat. ama okan buruk insanüstü bir çabayla konsantrasyonu elden bırakmadı ve buna izin vermedi. playoff olsaydı her şey bizim için daha kolay olurdu.

    ayrıca fener'e yatan 15 takım şampiyonu belirleyeceğine 4 tane fenerbahçe'yle oynayacağımız derbi şampiyonu belirlesin. bu tarz kalitesiz ve şaibeli liglerde doğrudan rakibimizle yapılacak ekstra maçlara hayır demem.

    ligi 16 takıma düşürün, play-offa ben okeyim. ama muhakkak örnekleme iyi yapılmalı. dünyada bir sürü örneği var. kalitesiz liglerin tek çıkış noktası hatta. ama bu federasyon bu işi becerebilir mi, emin değilim. işin sonu türk tipi başkanlığa dönmesin yani. yoksa başkanlık sistemiyle benim bir problemim yok, aksine daha hızlı, daha faydalı yani. mesele bu değil. mesele kalitesizliği önlemek olsaydı federasyon bu işe saha zeminlerinden başlardı. eh işte ehveni şer, kalitesizliğin farkındalar ama ancak playoff diyorlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın