• 862
    söylenecek çok fazla şey var maçla ilgili. önce şunu söylemek lazım ki maçın senaryosunu düşününce mucizevi bir şekilde 1 puan aldık, neden böyle düşündüğümü anlatacağım. daha saçma olan ise aslında 3 puan da alabilecek bir durumda olmamız.

    bu sezon izlediğimiz en kötü galatasaray'ı izledik şampiyonlar ligi'nde. korktuğum başıma geldi. maç öncesi sözlüğe de yazmıştım oluşan ortamdan duyduğum rahatsızlığı. sanki çok rahat, kolay bir maça çıkıyormuşuz havası vardı. rakip manchester değil de sıradan bir takımmış gibi. oysa ki ne olursa olsun manchester, manchester olduğu gibi bize yenildikleri maçtan sonra da acayip bir form yakaladılar ve gayet iyi geldiler buraya. biz ise ''konsantrasyon'' mottosu yerine saçma sapan düşüncelerle bekledik maçı. tabii burada asıl mesele okan hocanın da kendini bu ortama kaptırmış olmasıydı maalesef.

    maça başlangıç kadromuz zaten yanlış. müthiş işler yapan torreira-kaan ikilisini bozmamız, geçen sezondan harika bir uyumu olan nelsson-apo tandemine güvenmememiz, dahası bütün bunları ''önde basacağız'' diye yapıp orta sahada ndombele ile başlamak büyük hatalar. keza hep de buradan aldık darbeleri zaten. ndombele yine yürüyüş yaptı, mctominay tarafından bahçe bahçe gezdirildi. kaan genel olarak iyi oynamasına rağmen çok fazla pozisyonunu kaybetti. torreira yalnız kaldı ve bu sezon şampiyonlar ligi'nde hiç olmadığı kadar rahat top oynattık rakibe. nelsson oynasaydı ve ortada da kaan oynasaydı çok çok daha sağlam duracağımıza eminim.

    yani bana göre başlangıç planında ciddi arıza vardı. ilk yarı 2-1 olunca ''devreye böyle girelim yeter'' diye düşündüm ben açıkçası. maalesef 2. yarıya başlangıç planında da arıza devam etti. hoca yine müdahale etmedi ve 3-1 oldu. onana'nın hediyesiyle 3-2 yaptık, sonra da 3-3 yaptık. yine maalesef 3-3 sonrası da sıkıntı. 1 puanın zaten üzmeyeceği, hele ki maçın senaryosunu düşününce hiç üzmeyeceği esnada oyunu rus ruletine çevirdik. değişikliklerde yine çok geciktik ve burada gol yemememiz büyük şans açıkçası. 3-3 sonrası da gole yakın taraf çok net biçimde onlardı çünkü biz akıllı kalamadık. oysa ki akıllı kalsak o kadar pozisyon vermeyeceğimiz gibi daha akıllı hücum da edebilirdik. hakemle ilgili fazla bir şey söylemek istemiyorum ama grubun şu son 2 haftasında yaşananlar skandaldan başka bir şey değil yani. verilmeyen penaltılar, verilen ve verilmeyen ofsaytlar... grubu çok etkiledi hakem kararları çok.

    yani bana göre başından sonuna yanlışlarla dolu bir manchester united maçından, hem de 2 defa 2 farklı geriye düştüğümüz bir senaryoda 1 puanla ayrıldık. mucizevi olan kısmı bu. her şeye rağmen kazanabilirdik, üzücü kısmı da o.

    günün sonunda bayern bize kazık atınca beraberlik o kadar da fark etmemiş gelebilir ama aslında united'ı üstümüze almamak açısından çok çok kritik oldu. ne olursa olsun ipler artık tek 90 dakikada bizim elimizde ve beraberlik, yenilgi durumlarında dahi avrupa serüvenimiz devam edebilir. bu yüzden çok kritikti.

    her şeye rağmen yüreğine sağlık takımın. bu kadar zorlu bir grupta finale geldik ve bir kez olsun başımızı eğdirmediler. manu'dan 4 puanı aldık, 2 maçta 6 gol attık. bunlar çok kolay işler değil. bu arenalarda bu oyunları oynaya oynaya öğreneceğiz bazı şeyleri. pes etmemek, geri adım atmamak çok önemliydi. hiçbir maçta kırılmadık. ayağınıza sağlık beyler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın