resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 21512
    finansal okuryazarlığın mümkünse ortaokul ve lisede eğitiminin verilmesi gerektiğine inanıyorum. ne yazık ki arda turan da bunun kanlı, canlı bir örneği oldu.

    bizlere eğitim hayatımızda iyi bir maaş alabilme için tırmalamanın yolları anlatılır hep. bir nevi en zeki, yetenekli klasmanın finansal köle olarak iyi bir şirkette hayatına devam etmesi odaklıdır. bu süreçte girişimcilik gibi farklı yollar olsa da genel olarak sermayesi olmayan genç bireylerin bunu gerçekleştirme olasılığı kısmen düşüktür.

    ancak maaş için çalışmak kadar edindiğimiz birikimin de bizim için çalışması önemli. hayatımızda hep eksik kalan bir yön bu. geçmişte altın, döviz veya gayrımenkul yatırımı gibi daha garanti yollar tercih edilmiş. günümüzde genç kesim ise gayrımenkul yatırımı için alım gücü olarak daha düşük seviyede olmasının da etkisiyle biraz daha riskli ve agresif bir yatırım tericih ediyor. hisse senedi, fon, emtia, kripto para gibi seçenekler herkesin tercihine göre revaçta.

    bu süreçte küçük yaşlardan itibaren küçük meblağlarla deneyip yanılarak ve kişinin kendisine uygun yatırım metodunu zaman içinde keşfetmesini sağlayarak edindiği birikimi doğru şekilde yönetebilmesi adına arda turan acı bir örnek oldu.

    mesele ne kadar kısa sürede ne kadar çok kazandığınız olmuyor demek ki. bunu yönetebilecek bilgi - birikim yoksa, ki herkeste olmak zorunda değil, bunu yönetebilecek uzman kurum ve kuruluşlar varken farklı yollara sapılıyorsa, bu kadar geniş ve zengin bir çevre varken böylesine kritik bir hata yapılıyorsa söylenecek pek bir şey kalmıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın