resim
Igor Tudor
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:46
Uyruk:Hırvatistan
  • 7017
    teknik direktörlüğü kısmında şüphem yok artık. udinese, verona, marsilya, galatasaray. hep belli seviyelerdeki takımları yönetti. özellikle serie a’da yabancı teknik direktörler pek tutunamaz. kendisi öyle ya da böyle tutundu. yaşı da 45 bu arada. bize geldiğinde 39 yaşındaydı, bunu unutmayalım. gelecek vaadediyor.

    kendisi hakkında 2 soru işaretim var.

    1- herkesin malumu; büyük maçlarda varlık gösterememesi.

    2- man management kısmı. gittiği her takımda, takımın önemli isimleriyle sorun yaşadı. bu çok büyük bir sorun. benim gözümde teknik adamlığın 70%’lik kısmı adam yönetimidir. işin teknik taktik kısmı düşündüğümüz kadar önemli değil bana göre. sahadaki futbolcular sana inanmıyorsa, istediğin kadar iyi donanımın olsun, başarılı olman neredeyse imkansız.

    bunun dışında tudor’u severim. sevmediğim kısım, kendisinin fan’ları. imparator her kötü sonuç aldığında bu başlığa gelip kendisini düzenli olarak anıyorlardı. ilk 7 haftadaki oynanan futbol sanki modern futbolmuş gibi övülüyordu. gerçi aynı kesim torrent’i de övüyordu zamanında ama neyse. galatasaray taraftarının kendisiyle sorunu olduğunu düşünmüyorum yani. sorun toksik taraftar kitlesinde. her takımda var bu kitle. fenerbahçe’de sürekli ersun yanal’a ya da aykut kocaman’a yanlıyorlar mesela. beşiktaş’takiler bilic’e falan. bu toksik taraftar kitlesi normal hayatta kimsenin umrunda değil yani. sosyal medya çöplüğünde yer edinebiliyolar sadece.

    tudor’la ilgili endişelerin 1. maddesi bence hallolabilir. tecrübe kazandıkça giderilebilecek bir durum. 2. maddesi çok zor ya. kişiliğinden taviz vermesi lazım. hiç de kolay değil.

    ayrıca derbi mağlubiyeti sonrası basın toplantısına çıkmaya bir tarafı yemeyen jesus ile kıyaslarsak, ostersunds maçından sonra tek başına basın toplantısına çıkıp, hakaret eder gibi sorulan sorulara karşı teker teker cevap vermesi kendisinin adamlık seviyesini gösterir. tudor adamdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın