• 115
    --- alıntı ---

    bülent yıldırım: bu tarz yan toplarda güven aralığı bırakılır. hep trio'da iki sezondur ifade ediyoruz. çarpışma olmasın diye oyuncuyu kendini korur. sahadan gelen herkes bilir. bakın, küçük bir güven aralığı bırakırsınız hem rahat yükseleyim hem de adam çarpmasın bana diye. tam o aşamada bir olay bu. küçük temas ama tek hedef tamamen top. rakibi iten, onu bozan, topa yükselmesini engelleyen, sonucu belirli hiçbir müdahale söz konusu değil. tertemiz bir gol.

    deniz çoban: bu golü gördüğümüzde ben en azından öyle düşündüm ki türkiye ligi'nde buna benzer çok goller var sistem olmasına rağmen düdük erken çalınarak iptal edildi. geçtiğimiz sezonda da, bu sezonda da kaldıkları yerden devam edenler oldu. doğrusu bu. çok güzel izah ettiniz o güven aralığını. kol, oyuncuyu itmek için şöyle bir piston gibi açılması lazım. onun etkisiyle öndeki oyuncunun ikinci hamleyi yapma şansı kalmaması lazım. bütün dengesinin bozulması lazım. bir etki olması lazım ki faul diyelim. burada bunların hiçbirisi yok. temiz bir gol.

    --- alıntı ---

    bu adamlar 21 ağustos 2023 samsunspor fenerbahçe maçında edin dzeko'nun attığı geçerli golü böyle savunuyorlardı. bu arada tespit doğru, gerçekten gol kararı doğruydu.

    --- alıntı ---
    deniz çoban: bir oyuncuyu tutmak tek başına ihlal değildir. rakibin hareketini kısıtlarsan, bu bir ihlaldir. ceza sahasında itme - çekme çok olur. burada tutma karşılıklı değil, tek taraflı. onuachu, ismail'i öne doğru savurdu. ayrıca yoğun itirazdan kart çıkarmalıydı.

    bahattin duran: faul kararına katılıyorum.

    bülent yıldırım: golün iptali doğru, faul var.

    --- alıntı ---

    aynı adamlar 4 kasım 2023 fenerbahçe trabzonspor maçında onuachu'nun attığı geçerli olmayan golde ise bunu savunuyor. karar doğruymuş. top doğrudan onuachu'ya geliyor, topa vuracağı çok net. iki metrelik adam, o da yukarıda denildiği gibi hafifçe kendine alan sağlıyor. ismail dev gibi bir adamı bir türlü marke edemiyor. adam tam zıplayacak iken alanına giriyor. ve teması hissedip kendisini savuruyor. temas her ne olursa olsun abartılı şekilde kendini savuruyor. çünkü baştan itibaren doğru pozisyon alamamış. ceza sahasında duran toplarda neden itişme-kakışma-sarılma şeklinde markaj yapılıyor zannediyorsunuz. çünkü bunu yapmazsanız hücum oyuncuları yahut iyi kafacılar çok avantajlı olur. yani temassız markaj yaparsanız ve doğru pozisyon alamadığınız için savrulursanız hücum oyuncusu hafif itti diye faul yaptı diyemezsiniz. çünkü o da markajdan kurtulmak için koşacak ve kendisine alan sağlayacaktır. sadece futbolda değil temasın daha az tolere edildiği basketbolda bile böyledir. siz shaq gibi bir adamın arkasında pozisyon alsanız bile vücudunu kullanarak shaq potaya gidebilir. ama diyelim ki hiç pozisyon alamadınız, arkasında bile duramadınız. o halde shaq potaya giderken size temas etti ve savurdu diye şikayet edemezsiniz. bu adamlara iyi bakın. hangisi fener lehineyse öyle konuşuyorlar. bunlar futbolu bilmiyor değiller, sadece şeytanlık yapıyorlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın