• 47345
    joshua kimmich: ilk yarıda topu çok fazla alamadık ve ikili mücadeleleri kazanamadık. bu, onların topa sahip olmasına yol açtı ve onları baskı altına alamadık. onlar da bunu iyi kullandılar ve gol için çok ama çok fazla fırsat yakaladılar. iki açıdan düşünmeliyiz - birinci olarak yaşadığımız problemler vardı. diğer açıdan bakınca ise ikinci yarıda bir reaksiyon verebilmemiz güzeldi. birkaç hafta ya da birkaç ay önce muhtemelen böyle bir reaksiyon veremezdik. bu açıdan bakınca ileriye doğru bir adım attığımızı görüyoruz.

    thomas tuchel: çok önemli bir galibiyet. takıma bravo. galatasaray bu sezon 17 maçta kaybetmedi.
    ilk yarıda çok fazla problem yaşadık, ikili mücadeleleri kaybettik ve bire bir pozisyonlarda iyi değildik. galatasaray çok fazla fırsat yakaladı ve bundan epey acı çektik. ikinci yarıda biraz daha derinde savunduk, daha toparlanmış durumdaydık ve önde iyi işler yaptık. özellikle kanatlarda leroy, kingsley ve jamal çok güçlü performans verdiler. sonuç olarak maçı çevirmeyi başardık ve önemli bir galibiyet aldık.

    galatasaray'ın ilk yarıda 16 şut atması ve bunun daha önce başına gelip gelmediği üzerine:
    thomas tuchel: son çalıştığım işlerde çok dominant takımların hocalığını yaptığım için şanslıyım. ama bu her zaman olabilir. galatasaray çok güçlü bir takıma sahip ve biz de ilk yarıda en iyi seviyemizde değildik. bize problem yaşattılar. ama önemli olan reaksiyon göstermekti, ki bunu da başardık.

    soru: bu, hak edilmiş bir galibiyet miydi?
    thomas tuchel: sanırım ilk yarı bittiğinde beraberlikten galatasaray'a kıyasla daha mutluyduk, burası kesin. ama ikinci yarıya baktığınızda kazanmayı hak ettik. şampiyonlar ligi'nde deplasmanda kazanmak asla kolay değil. bazen kazanmanın bir yolunu bulmak gerekiyor.

    sven ulreich: takım olarak büyüdük. sahada bugün yoğun bir mücadele vardı. önemli olan böyle koşullardan birlikte meydan okuyarak çıkmaktır, ki bunu başardık. bence geçen sezon böyle maçları kazanamıyorduk.

    harry kane: bu stadyuma ilk defa geldim ve duyma yetimi şimdi geri kazanıyorum. inanılmaz, galatasaray taraftarının hakkını vermek gerekiyor, ve tabi ki deplasmandaki bizim taraftarlarımızın da. futbol işte tam olarak bu, büyük ortamlarda, zor atmosferlerde başarmak. neyse ki bugün üstesinden gelmeyi başardık.

    gerçekten önemli bir galibiyetti. burası gerçekten zorlu bir yer. taraftarların takımlarını iittiği zor bir stadyum. işleri bizim için zor hale getirdi, özellikle ilk yarıda. ikinci yarıda biraz daha sakindik, topla daha iyiydik ve fırsatları değerlendirdik. üç maç sonunda 9 puanda olmak gerçekten önemli.

    kingsley coman: çok yoğun/gergin bir maçtı. kolay değildi çünkü çok fazla baskı yarattılar. ama ikinci yarıda daha fazla boşluk bulduk ve sanırım bu yüzden devreden sonra daha fazla gol bulabildik. böyle atmosferleri çok seviyorum. böyle maçlarda adrenalin çok yükseliyor ve bu gece inanılmazdı. maçın oyuncusu ödülünü almak harika ama en önemlisi maçı kazanmaktı.

    jamal musiala: kazanmak bizim için çok önemliydi. artık 9 puanımız var. buradaki atmosferde kazanmak kolay değil. buradan üç puanla çıkmak harika oldu.

    galatasaray maçın başlarında iyi fırsatlar yakaladı ve oyunu domine etti. ama sakin kaldık ve sonra fırsatlarımızı avantaja çevirdik. sven de çok iyi kurtarışlar yaptı. toplamda bizim için çok iyi bir maç değildi ama en önemlisi maçı kazanmaktı.

    harika bir atmosfer vardı. bu taraftarların önünde oynamaktan gerçekten keyif aldım. bu maçı atmosferi sebebiyle uzun süre hatırlayacağım.

    (bkz: 24 ekim 2023 galatasaray bayern münih maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın