• 47325
    okan buruk hocamızın, 24 ekim 2023 galatasaray bayern münih maçı öncesi, "galatasaray'ın hedefleri yukarıya gidiyor" başlığı ile resmi sitemizdeki açıklamaları. kaynak: https://gss.gs/vLK

    "grup için tabii ki önemli bir karşılaşma. iki maç oynandı. bu üçüncü maç. hedefimiz hep maç maç gitmek. buraya dört puanla çıkıyoruz. amacımız tabii ki bu puanı yükseltmek. kendi sahamızda oynuyoruz. bunun avantajını seyircimizle birlikte kullanacağız. taraftarımızın muhteşem desteği şampiyonlar ligi maçı olsun lig maçı olsun hiç değişmiyor. bizimle birlikte atak yapan, bizimle birlikte savunma zaman zaman iyi oynamadığımızda bizi daha çok hareketlendicek bir taraftarımız var. bu görevini en iyi şekilde yapacaktır. biz de takım olarak onlara yakışır şekilde bu zamana kadar mücadele ettik. bunu sürdürmek istiyoruz. amacımız tabii ki iyi futbol. kendi oyunumuzu devam ettirmek istiyoruz.

    burada da kendi sahamızda tabii ki hepimizin hedefi en yüksek puanı alabilmek. kazanırsak tabii ki bizim için muhteşem bir şey; ama rakibimizin ne kadar güçlü bir rakip olduğunu biliyoruz. bu zamana kadar uzun yıllardır gruplarda kaybetmeyen bir takım. onun da farkındayız. bizim için de tabii ki bunların hepsi birer motivasyon. çok kaliteli, yetenekli onun yanında da tecrübeli bir takıma sahibiz. bu maçları çok oynadılar; ama dediğim gibi yani maç günü de farklı bir şey. maç içerisindeki gelişen her şey farklı bir şey; ama hepsini kendi üstümüze kendi lehimize doğru çevirmek istiyoruz. inşallah yarın hep beraber bizim için güzel bir gece olur. unutulmaz bir gece olur. deplasmanda kazandığımız manchester maçından sonra kendi sahamızda da bayern münih'e karşı inşallah bu anlamda unutulmaz bir gece yaşarız.

    “futbolda her şey olabilir"

    birincisi tabii ki burada olmak bize gurur veriyor, heyecan veriyor, mutluluk veriyor. taraftarımızın yüzünde bu mutluluğu görmek bizi ayrıca sevindiriyor. şampiyonlar ligi'ni bu sene kazanacak en favori ikinci takımı ile oynuyoruz. manchester city den sonra bayern münih geliyor. ne kadar iyi takıma karşı oynasak da hem bizim hem taraftarımızın, türkiye'nin, bir şekilde yenebileceğimize inanması güzel tabii ki. futbolda her şey olabilir. bunu kabul edebiliyoruz; ama buna inanmak, bunu tekrar yaşamak, buralara gelmek tekrardan galatasaray için çok önemli ve çok değerli. bu hem manevi anlamda çok önemli hem de maddi anlamda çok önemli. geçen seneki sezon başından itibaren yaşanan şampiyonluk ve bu seneye baktığımızda galatasaray'ın bu anlamda hedeflerinin inanılmaz bir şekilde yukarı gittiğini görüyoruz. bu da beni çok mutlu etti. oyuncularımı çok mutlu ediyor.

    galatasaray şu anda kötü giden sezonun ardından hak ettiği yerde oldu. hak ettiği arenada oldu ve yine şampiyonluk yarışı içersinde. bu sene galatasaray yine aynı şekilde devam ediyor. geçen sene şampiyonluğu yaşadı ve şampiyonlar ligi'nde de iddialı bir yerde devam ediyor. galatasaray'ın hak ettiği yer burası. biz de bunu devam ettirmek istiyoruz.

    mauro ıcardı’nin durumu

    birazdan antrenmana çıkacağız. ondan önce tekrar bir değerlendirme yapacağız. yarın için de onunla ilgili tam kararımızı vereceğiz.

    yeni oyuncuların katkı anlamında isteneni veremediği eleştirisine katılmadığını ifade eden hocamız, sözlerini şöyle sürdürdü:

    size katılmıyorum bu konuda. yüzde yüz farklı düşünüyoruz. bence bütün oyuncularım takıma önemli destek veriyor. zaha manchester united maçı ve ankaragücü maçında yaptıkları ortada. tete’nin şampiyonlar ligi'nde yaptıkları… birçok oyuncum var. kaan burada. kaan’ın yaptıkları… unuttuğum bir çok oyuncu var. sadece ndombele üzerinden giderseniz o zaten bize en son katılan oyuncu. yüzde elliyle bize geldi. antalya’da oynadığı maçta da bence olumlu işler yaptı. bence gelen oyuncularımızın takıma önemli katkıları var. şu anda ligde arka arkaya 8 galibiyet aldık. şampiyonlar ligi'nde dört puandayız. yani bundan iyi bir senaryo bence olamaz. bunu farklı şeye bağlarsak bence takımın hakkını da yemiş oluruz. çünkü herkes birbiriyle bağlantılı. herkesin payı var. buradan ayrılıp giden yunus'un da payı var oynadığı molde maçında. o yüzden bütün oyuncularımın takım içersinde, takımın başarısı için iyi şeyler yaptığını düşünüyorum. onlara çok inanıyorum. çok güveniyorum ve çok iyi durumdalar. çok çalışıyorlar. iyi arkadaşlıkları var. oyuncularımın işler yaptığını ve bundan sonra bunu artıracaklarını düşünüyorum.

    oyun içersinde bazen abdülkerim’i de sol beke aldığımız oldu. orada oynamaktan çok mutlu olan biri değil bir kere; ama oynadığında da bence çok iyi işler de yaptı. tabii ki asıl yeri stoper. orada kendini daha rahat hissediyor.

    “herkes oynayacak”

    nelsson’un oynamama nedeni yerine oynayan oyuncuların iyi gitmesi. empati yaptığımda tabii ki, yani kendimi onların yerine koyuyorum. oynamamak üzücü. bazen motivasyon düşüren bir şey; ama burada çok formda da bir oyuncu var. zamanı geldiğinde o da oynayacak; çünkü geçen sene de bize önemli bir destek verdi. bu takımda herkes oynayacak ve oynadıktan sonra tabii ki performansa göre değerlendirme yapıyoruz. oyuncularımızın performansları arttıkça bu beni tabii ki çok sevindiriyor. victor şu anda oynamıyor ama bizim yine çok önemli oyuncularımızdan biri. o da en kısa zamanda oynayacak ve geçen sene verdiği desteği bu sene devam ettirecek. onunla konuştum çünkü geçen sene önemli bir katkı sağlamış bu sene yeni bir transferden sonra kendisi daha az oynuyor. onun üzüntüsünü yaşıyor; ama çalışmasına da yüzde yüz şekilde devam ediyor.

    galatasaray takımı bu sene tabii ki iki önemli yerde yarışıyor. hem avrupa'da hem türkiye'de yarışıyor. o yüzden bütün oyuncularımıza ihtiyacımız var. onların da moral ve formlarını en yüksek seviyede tutup takıma katkı vermelerine ihtiyacımız var.

    “bayern münih grubun favorisi”

    kura çekildiğinde gruptaki her takım için favori bayern münih’ti. bayern münih'ten alacak her puan ekstra olacak. üç takım için de bayern münih'ten alınacak puan ekstra olacak. şampiyonlar ligi favorilerinden biriyle oynuyoruz. o yüzden buradan alınacak her puan ekstra puan olacak bizim için ve ikincilik yolunda bizi önemli bir mesafe kat edecek. o yüzden bir puan, üç puan, alacağımız iki maçtan toplayacağımız puanlar ekstra bir puan olacak. maçın içersinde ne olacağı belli değil. hiçbir şey bilemezsiniz; ama biz çıkıp bu maçı oynayıp kendi yüreğimizde isteğimizde, taraftarımızın desteğiyle elimizden gelenin en iyisini yapacağız. sonra tabii ki futbolda sonuç olarak ne olacağı belli olmaz.

    cumartesi derbi oynadık. pazar sabah yenilenme antrenmanı yaptık. oynamayan oyuncularla biraz daha uzun çalıştık. şimdi tekrar bir antrenmana çıkacağız. bugün bir analiz toplantısı yaptım. orada oyuncularımıza rakibimizi anlattık. bugün onun üzerinden biraz çalışacağız. maça hazırlanma bir süreciniz olmuyor. iki maç arası çok kısa. iki tane çok önemli maç oynuyorsunuz arka arkaya. burada bence önce fiziksel olarak oyuncularımızı hazırlamamız gerekiyor. bugün de çok fazla yormadan yarınki maça en kısa taktik antrenmanla onları hazırlamamız gerekiyor. şu da bir gerçek. bu takım ve bu maçlara hazırlamak çok daha kolay. onlar kendi içersinde bazen bu konsantrasyon sorununu da çok rahat bir şekilde çözüyorlar. hazır hale geliyorlar.

    bizim için burada önemli olan taktiksel olarak ne düşünüyoruz, ne yapacağız… yarın onu da en doğru şekilde uygulayacağız ama kazanarak devam eden bir takımız. bu psikoloji de bizi hep yukarlara yükseltiyor. yani kazanma inancımız yüksek. sahaya çıktığımızda bundan önceki maçlarımızı kazandıysak yine bu maçı da kazanabileceğimizi hayal edebiliyoruz. bunu düşünebiliyoruz. bu da olumlu bir şey. önemli bir takıma karşı oynayacağız; ama dediğim gibi yani biz en iyimizi ortaya çıkartacağız. sonunda inşallah her şey istediğimiz gibi gider.

    “baskı bizi dinamik tutuyor”

    baskı her zaman var. derbiyi kazanmak zorundaydık. onun baskısı vardı. ondan önce antalya deplasmanındaydık, yine her hafta baskı var. biz her maçı kazanmak zorundayız. bu baskıyı hep beraber yaşıyoruz. bu baskı da aslında bizi daha dinamik tutan unsurlardan biri. yani bu baskı altında kafa olarak da bu maçlara hazır olmamızı sağlayan şeylerden biri ama dediğiniz gibi hedefimiz bu gruptan çıkabilmek. birinci hedefimiz bu. iyi bir başlangıç yaptık ve bunu devam ettirmek istiyoruz. demin de söyledim. galatasaray hak ettiği yerde. türk futbolunun da hak ettiği yer bu. yani avrupa'da bütün takımlarımızın inşallah bu sene yine başarılı olması önemli o yüzden. hem türk sporunu hem galatasaray’ın markasını temsil ediyoruz. o yüzden tekrar insanların aklına galatasaray'ın şampiyonlar ligi ndeki başarısını bütün dünyanın adını duyacak şekilde tekrar sokabilirsek ne mutlu bize. bunun için uğraşıyoruz. yarın da aynı çabayı göstereceğiz. "
App Store'dan indirin Google Play'den alın