• 1174
    peşinen soyleyim, salı günü maçın favorisidir. muhtemelen kazanacaklar da.

    ancak şu bir gerçek ki bayern eski gücünden uzak. ligde 8 maçın 5 tanesinde kalelerinde gol gördüler.

    almanya süper kupa finalinde leipzig'e 3-0 kaybettiler. ayni leipzig'e ligde de takıldılar. ligde oynadıkları diğer ciddi maçlardan b. m'gladbach maçını zorlanarak 2-1 kazandılar, leverkusen ile 2-2 berabere kaldılar.

    şampiyonlar ligi'nde evinde united'a karşı az da olsa zorlanmadilar desek yalan olur. united'in doğru düzgün bir kalecisi olsa daha fazla zorlanirlardi. keza kalelerinde tam 3 gol gördüler.
    kopenhag deplasmanı yine zorlandiklari bir diğer maç oldu. zor bela 2-1 yaptılar maçı. gerçi kopenhag insanüstü bir mucadele koydu, kimi kaynaklara göre 130 km koştu ki bu inanılmaz bir koşu mesafesi.

    bir diğer dezavantajları oyuncularının çoğu milli takım arasını maç yaparak geçirdi. özellikle almanya milli takımı maç için dünyanın öbür tarafına meksika'ya gitti. ustune bir de türkiye'ye seyahat edecekler. bize nazaran daha yorgun oldukları söylenebilir.

    son olarak dün oynadiklari mainz maçına ulreich-laimer-de light-kim min jae-alphonso geri hattı ile çıktılar. ligde galibiyetle tanıaşmamış, 8 maçta yalnız 2 beraberlik koparabilmis rakipleri karşısında kalelerini yine gole kapatamadilar.

    bizim karsimiza da benzer kadroyla cikacaklardir. kalecileri ulreich kesinlikle hiç güven vermeyen kötü bir kaleci. sağ bekte görev alacak laimer aslen orta saha, zaha üstünlük kurabilir. stoper ikilisi her ne kadar cüsseli olsa da nispeten hantal. oynarlarsa icardi ve barış alper'in şanslar bulması muhtemel. alphonso davies düşüşte, goretzka'nin da sakatlandığı söyleniyor.

    velhasıl kelam; bayern halen maçın ağır favorisi. ancak yukarıda gözlemlediğim defolari da yok değil. yine sahamızda kötü olduğumuz sezonlarda dahi psg'ye, real madrid'e, barcelona'ya kolay kolay yenilmedigimizi düşünecek olursak bayern munih'e zorluk çıkarmamız şaşırtmaz. yenilmezlik serilerine nokta koyamayiz ancak olur da bir beraberlik koparirsak harika olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın