• 71
    mevcut kutuplaşmadan istese de istemese de olumlu olarak yararlanma imkanı var kulübün. taraflar keskin şekilde ayrışıyor. avrupa'daki tutum malum. oyunculara verilen cezalar, vatandaşlıktan çıkarılması tartışmalarına varan buhran hali. bayern'in yapmış olduğu resmi açıklama ve mazraoui'yi kadro dışı bırakması ile karşı cepheden göreceği tepkinin dışavurumu bu maç olacaktır.

    uefa kupasını kazandığımızda gelişmekte olan ülkeler, gelişmemiş ülkeler, üçüncü dünya da bizimle beraber sevindi. afrikalılarda galatasaray forması görülmesinin ilk sebebi de buydu. arap coğrafyasında, kuzey afrika'da vs. galatasaray'ın bilinmesi ve sevilmesinin sebebi de buydu.

    manu chao'yu hatırlayanlar vardır. çubuklu galatasaray forması ile yurtdışında konserlere de çıkmıştı. üçüncü dünya ülkelerini temsil eden tek başarılı takım demişti hakkımızda.

    kim bilir belki bu başarıların devamı gelirse güney amerika, asya hattında da olumlu yansımalarını görebiliriz.

    sözün özü, global ölçekte galatasaray'a değer katacak bir maç geliyor. nasıl ki gurbetçiler avrupa takımlarına karşı galibiyetlerde ertesi gün gururla sokağa çıktık diye anlatırlar. bir benzeri bu kez çok daha geniş bir topluluk için geçerli olacak. bunun olumlu etkilerini kulüp gelirlerinde de görebiliriz. lisanslı ürün satışları, uluslararası kargo imkanları gibi hususlara eğilmek gerekebilir.

    kaderin bir cilvesi olsa gerek. galatasaray, ülkenin batıya açılan yüzü diyoruz. batılılaşmanın öncüsü diyoruz. ancak günün sonunda batı'ya karşı dünyanın geri kalmış toplumlarını temsil eden takım olarak tekrar sahneye çıkmaya hazırlanıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın