resim
Şenol Güneş
Görev:Teknik Direktör
Takım:Trabzonspor
Yaş:72
Uyruk:Türkiye
  • 4505
    28 ekim 2022 günü beşiktaş'a geldi,
    6 ekim 2023 günü de gitti.

    bu süre zarfında türkiye kupası+avrupa+lig'de toplamda 41 maça çıkmış ve bu maçlarda 2.22'lik maç başı puan ortalaması yakalamıştır. 22 maç boyunca yenilmediği bir süreçte yaşamıştı.
    bu maç başına puan ortalaması ve yenilmezlik serisi bana birisini daha hatırlatmıştı. kim mi?
    tabii ki de jorge jesus. o da tıpkı şenol gibi 2.22'lik bir ortalamaya rağmen gönderilmişti. yine jesus da iki kez 14 maçlık yenilmezlik serisi yakalamıştı.

    neyse, şenol'dan gitmeye devam edersek, şenol'un gitmesinin asıl sebebi 5 ekim 2023 beşiktaş lugano maçında almış olduğu mağlubiyet değildir. yukarıda yazdığım başarıları yakalamış birisinin lugano maçını esas alıp istifa etmesi veya gönderilmesi mantıklı değil.
    en mantıklı olanı kesinlikle kaçmasıdır. transfer döneminde berbat oyuncular aldırdı, bu oyunculardan yararlanamadığı gibi üstüne birde kavga etti.
    bunun yanında okan buruk önderliğindeki galatasaray'ın kadrosunu görünce şampiyon olamayacağını anladı. amacı ikinci olmaktı ama bunun için de sağlam adımlarla ilerleyen fenerbahçe'ye rakip olamadı çünkü kadrosu, fener'in kadrosuna göre kötüydü. bu yüzden şenol güneşimiz sağlam bir maç başı ortalamasıyla giderek sözüm ona karizmasını çizdirmedi.

    her neyse...
    şenol hocamızın o özlü deyişlerinden birini yazarak hem kendisini uğurlar, hem de entry'i sonlandırırım:

    "önemli olan yağmur yağdığı zaman şikayetçi olmak yerine, yağmur yağdığını bilmek ama gerekirse de söylemek lazım. şemsiyeyle yola çıkarsınız ıslanmamak için ama yağmur yağdığında söylersiniz. yağmur yağıyor diye söylediğiniz zaman, adam beni ördek yerine mi koyuyorsunuz diyorsa o adamın kendi şüphesi ile ilgilidir, ona biz bir şey söyleyemeyiz."
App Store'dan indirin Google Play'den alın