• 6082
    sonunda toplumsal histeri geçirme aşamasına gelmiş olan taraftar.

    dün yakın bir fenerli arkadaşım aradı, birbirimizle her zaman atışırdık şakasına, hangimizin takımı maç kaybederse sataşmalar falan... dün "himmet, fetö" falan demeye başladı espri yapar gibi. bu çocuk bile eğer bu seviyeye gelebilmişse algılar işe yaramış demektir.

    tebrikler, tüm ülkeyi histerik hale getirdiniz. terörist bir oluşumu da normalleştirdiniz, basitleştirdiniz insanların kafasında.

    keşke kabullenebilseniz ne kadar başarısız olduğunuzu. yıllarca yanlış yapılanmalar içerisine girip defalarca şampiyonluğu galatasaray'dan, beşiktaş'tan, trabzonspor'dan, başakşehir'den alabilecekken kötü transferlerle, kötü yönetimle kaç defa bedava şampiyonlukları kaçırdığınızı kabullenebilseniz. keşke 2011 sezonundan sonra gelen play off sisteminin ne için çıkarıldığını, o final maçında galatasaray'la 0-0 berabere kalmasanız belki de lige yıllarca damga vurabilecekken kaybettiğinizi, başaramadığınızı kabullenebilseniz. keşke yıllar boyunca hep yanlış teknik direktörlerle çalıştığınızı, bu inadınızın sizi her geçen yıl daha kötü hale getirdiğini kabullenebilseniz. keşke sevilla maçında attığınız çakmaktan tut, tüm iç saha maçlarında kendi takımınıza cehennemi yaşattığınız için iç sahanızda başarısız olduğunuzu, takımınızın motivasyonunu yıllarca ne kadar kırdığınızı kabullenebilseniz. keşke "açıklama!" yazılı kabadayı tweetlerle kendi kurumsal kimliğinizi gittikçe ne kadar bozduğunuzu, hayali düşmanlar yaratıp gerçeklikten böylesine koptukça başarının gelmesinin daha da zor hale geleceğini fark edebilseniz. keşke taraftar olarak gerçek dışı tüm bu algıları, yaftaları yayarak kendinizi daha da başarısız hale getirdiğinizi, kurumsal yapınızın bozulmasına katkı sağladığınızı anlayabilseniz.

    hayır abicim. bu sene de şampiyon olamayacaksınız. olamayacaksınız çünkü hala daha çözümü saha dışında arıyorsunuz. hala daha kendinizi kandırmayı tercih ediyorsunuz. çünkü sonunda suçluluk duygunuzu boşaltabileceğiniz sahte düşmanlarınız var. gerçek olup olmadığını da çoğunuzun önemsemediğini biliyorum. biraz analitik düşünerek tüm bu "terörist" sataşmasını ve normalleştirmesini yanlış bulacağınızı da biliyorum çoğunuzun. çünkü biz kültürel olarak aynı coğrafyadanız. aramızda ne etnik ne dini ne mezhepsel ne sınıfsal ne kültürel bir fark var. o arkadaşımla da aynı mahallede, aynı aile yapısında yetiştik. her şeyimiz aynı. ama bunu demeye devam edecek. gidip de bu sataşmayı sorgulamayacak. çünkü sorumluluktan kaçma, kendini suçlamaktan kaçma isteği insan doğasından geliyor.

    fenerli olsam, bu kadar üst üste travma yaşasam takımım yüzünden belki ben de bu algılara kendimi kaptıracaktım. çünkü en kolay olanı bu. ama fenerli kardeşim sen bu konuda haksızsın. ne yazık ki başarısız oldukça bu haksızlığa daha da çok sarılacaksın gibi duruyor. ama unutma ki gerçek dünyadayız. bu şımarıklıkların bir karşılığı yok. hayaletler de gerçek değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın