resim
Abdülkerim Bardakcı
Takım:Galatasaray
Mevki:Stoper
Yaş:29
Boy:1.85
Uyruk:Türkiye
  • 2231
    3 ekim 2023 manchester united galatasaray maçı'nı bir gün sonra tekrardan izleyip kendisinin harika maç performansına tekrardan tanık olunca koşa koşa sözlüğe geldim. farkettim ki ben dahil birçok kişi onun bu performansından etkilenmiş ve aynı düşüncelerle bu başlık altına uğramışlar.

    öncelikle bardakcı'nın sahadaki performansına hayran kaldım. defanstaki yönetici sahadaki üst akılgibi oynadı. duruşu, hamleleri, oyun tarzı, kişisel stili ile bence sadece beni değil birçok avrupalı scout'u cezbetmiştir. eğer sevilla yöneticileri izliyorsa biz neden marcao'yu aldık demiş olmalı, nelsson'u izlemek için gelen tottenham scoutları da amaaan ne nelsson'u, burada defansın kralı var demiştir. ( tottenham yaz transfer döneminde nelsson'u almak istediği için varsayımda bulunulmuştur.)

    bı kadar övgü yeter diyerek gelelim teknik kısma. abdülkerim'in topla oyun kurarken rasmus winther hojlund'un ani preslerinde hiç telaş yapmadığını ve angelinho ile paslaşmalarının gayet akıcı olduğunu görebiliriz. pasları atarken rakibin üstünden aşırması, tek top yapabilmesi, düzgün top kontrolü ve verkaça yatkın paslar atmasıyla birlikte pas attığı oyuncuyu zor durumda bırakmaması son derece artı özelliklerdi. ayrıca rakip orta saha oyuncuları boş bir pozisyonda pas aldığında kendisinin bir atmaca gibi fırladığını ve böylelikle rakibi hataya zorladığını görüyoruz. bununla birlikte es geçmememiz gereken bir nokta var. o da ekurisi davinson sanchez'in bu tarz pozisyonlarda bardakcı'nın arkasını çok iyi toparladığıdır. nelsson bu kadar başarılı olabilir miydi bilmiyorum.

    yukarıda pas ve pres özelliği üzerinde durduk. bardakcı, rasmus winther hojlund ve marcus rashford ile girdiği ikili mücadelelerin her ikisinde de üstünlük kuran taraftı. bir pozisyonda hojlund omuz atmasına rağmen savrulan kendisi oldu. aşikar ki danimarkalı çok güçlü bir oyuncu. buna rağmen topla ayakta kalan bardakcı oldu. beni şaşırtan kısmı ise burası zaten. hem güçlü hem de top konrolü çok iyi. üstüne bir de hızlı. daha ne olsun.

    ben abdülkerim'in performansını akılcı, güvenli, güçlü,lider ve akıcı buldum. bu kadar olumlu sıfatı bir arada taşıyan bir stoperimiz olduğu için hem de marcao gibisini kaybettikten sonra belki de ondan daha iyisine sahip olduğumuz için son derece mutluyum. umarım performansını bu şekilde sürdürür.
App Store'dan indirin Google Play'den alın