• 1092
    hem taraftar, hem takım olarak ihtiyacımız olan bir galibiyet aldığımız bir maç oldu. uzun süredir şampiyonlar liginde, büyük isimli bir takıma karşı böyle bir galibiyet alamamıştık. bu galibiyet hem taraftarın morali için hem de takımda ki oyuncuların konsantrasyonu için çok iyi oldu.

    takım hala oturmuş değil ve belli bir sistem içinde gitmiyor. bu demek değil ki takım kötü. ama oyun olarak hala sancılı bir süreç içerisinde bu takım. dün manu'da kazanabilirdi maçı ama biraz da şans bizim yanımızda olsun.

    maçın ilk yarısın da iki tarafta çok fazla pozisyona giremedi ve sert oynadı. tempo olarak da aşırı yüksek değildi. ikinci yarı da aynı şekilde başladı ama manu ev sahibi olmasıyla bir 10-15dk sağlam baskı yaptı. o süreci oyuncuların dikkatiyle ve şansla iyi atlattık ancak sonunda gol yedik. en olumlu gördüğüm şey ise takımın mental olarak çok diri seviyede olmasıydı. geriye düşüp maçı çevirdiler artı penaltıyı kaçırıp tekrar pozisyonlara girdiler.

    manu'nun geçirdiği kötü süreci çok iyi değerlendirdi galatasaray. yıldız futbolcular bu maçlarda iş yapsın diye alınmıştı ve onlarda işlerini güzelce yaptılar. dediğim gibi takım hala oturmuş vaziyette değil. maç içerisinde de futbolcuların pas tercihlerinden, daha çok bireysel oynamalarından görüyorsun zaten. o yüzden bu tarz ekstra galibiyetler bu sancılı yolda çok önemli. maalesef türk futbolu olarak sık sık yaşadığımız şeyler değil bunlar. keyfini çıkarmak lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın