• 39
    olimpiyat stadyumunda büyük takımlara fahiş fiyattan binlerce deplasman tribünü bileti satan seyircisiz çakal istanbul kulüplerinin haksız gelir kapısı.

    "istanbulspor a.ş.’nin, 26.09.2023 tarihinde oynanan istanbulspor a.ş.-galatasaray a.ş. trendyol süper lig müsabakasında, rakip kulüp seyircisine kendi seyircisine uyguladığı en düşük bilet fiyatının %30’undan fazla fiyat uygulanarak satılmasından dolayı fdt’nin 49/2. maddesi uyarınca ve fdt’nin 13. maddesinin uygulanması suretiyle 1.200 .000.-tl para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir."

    yukarıda mhk tarafından istanbulspor'a verilen cezayı tarihe not olması amacıyla ekliyorum. 26 eylül 2023 istanbulspor galatasaray maçı öncesi bu kurnazlıktan bahsetmiştim. ceza miktarı kazandıkları paraların yanında devede kulak kalsa da bu yönde bir adım atıldığını görmek çok güzel. dilerim diğer maçların gişe fiyatlarıyla büyük takımlarla oynanan maçların gişe fiyatları arasında da bir orantı olması gerektiği yönünde düzenlemeye gidilir ve yukarıdaki karar emsal olarak uygulanır. küçük bütçeli takımlar arasında olimpiyat stadyumunu kullanan seyircisiz istanbul takımları lehine süren bu adaletsizlik bir an önce son bulmalı, eşitlik sağlanmalı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın