• 202
    20 ekim 1993 manchester united galatasaray maçı ile baslayan rekabet seneler içerisinde iki takimi 7 kez karsi karsiya getirmis. 6 tanesi sampiyonlar ligi müsabakasi iken, 1 adet de hazirlik maçi yapilmis.

    sampiyonlar ligi maçlarinda manu'nun 2 galibiyetin karsilik, galatasaray 1 galibiyte ile karsilik vermis ve 3 maç berabere bitmis. berabere biten maçlarin ikisi old trafford'da, biri de istanbul'da.

    manu evinde oynadigi maçlarda favoridir tezini bu vesile ile çürütmüs oluyoruz. 1993'deki maçi tv'den canli izlemistim. giggsli, cantonali, hugheslu united o gün yine çok güçlü idi. isin garip yani alex ferguson ciddiyetin farkinda idi. eslesme sonrasi cehenneme gidecegiz, diyordu. tabii ki önce cehennem onlara gelecekti. belki de bunu hesaba katamamislardi. o atesi burada söndürürüz diye düsünmüslerdi. ilk 15 dakika 2-0 önce geçince, bitti bu is, derken arif sahneye çikti ve skoru dengelemisti. sonrasini zaten biliyorsunuz. eric cantona manchester'i büyük bir fiyaskodan kurtarmisti.

    bu aksam ne mi olacak? bu aksam hersey olabilecek. galibiyet, beraberlik, maglubiyet ancak bir sey kesin olacak. galatasaray çikip aslanlar gibi mücadele edecek ve ingiliz taraftari ayakta alkislayacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın