resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 8020
    avrupa başarısı için sabırlı olunması gereken hoca. oralar için ciddi bir oyun ezberi ve sezonlara yayılmış bir standart gerekmekte. türkiye ligi takımlarının yapıları ve finansal kırılganlıkları nedeniyle çok dalgalı kadro yapıları görülüyor. bunu kıran ilk hoca olan fatih terim, avrupa’da kupa aldı. ffp laneti ve yönetim garabeti olmasaydı, ikinci uzun soluklu macerasında da başarıya imza atabilirdik. galatasaray’ın başında uzun süredir fatih hoca harici 2 sezon doldurmuş bir hocamız olmadı. okan buruk bunu değiştirecek gibi görünüyor.

    ben avrupa’daki sürecin önümüzdeki sezondan sonra farklı seyredeceğine inanıyorum. bu sezondan tek beklentim başa baş ve modern bir oyun oynama çabası, mümkünse uefa’ya kalabilmek. orada da takım puanını düzeltmek. ancak avrupa’da sürekli olabilmek için ligde şampiyonluk şart. bu ince bir denge. bizim gibi eşik atlama peşinde olan kulüpler için yerel ligde sürekli başarılı olmak şart. zira premier lig gibi şampiyonlar ligine 4 5 takım gönderemiyoruz. okan hoca bunun bilincinde. şampiyonluk giderse, bu önümüzdeki sene işimiz oldukça zorlaşacak şampiyonlar ligi için. şimdilik cl bizim için vitrin ve avrupa puanı düzeltme yeri. ayrıca ciddi bir de gelir kaynağı. bunun ötesinde hedefler bize yarardan çok zarar getirecektir.

    hocanın üzerine çullanmamak bu süreçte çok önemli. eminim ki bayern’den ya da united’dan puan kaybettiğimizde onu çıkarmadın bunu sokmadın adamları bizi yoracaklar, ancak realist bakmak lazım şu anki bulunduğumuz seviyeye. oyunumuz adım adım ilerliyor ama 2000 zamanı gibi devlere kafa tutan bir seviyede değiliz. oraya geliriz, ama daha çok kumaş yenilememiz gerekecek bunlar için.

    kendisinin yolu açık olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın