resim
Mauro Emanuel Icardi Rivero
Takım:Galatasaray
Mevki:Santrfor
Yaş:31
Boy:1.81
Uyruk:Arjantin
  • 6907
    şüphesiz maçın başlangıç düdüğü ile beraber son düdüğe kadar gözlerimiz onun üstünden hiç ayrılmıyor. kendisinin oyunu analiz yapmayı, okumayı veya dinlemeyi seven tayfa için çok daha büyük bir zevk teşkil ediyor. bunun sebebi aslında basittir, atak yapmaktan, atak oyuncularını izlemekten ve böylesine istikrarlı gol atan oyuncuları izlemekten herkes oyunun diğer bölümüne kıyasla daha fazla zevk alır.

    icardi'ye baktığımızda ise golcü yetenekleri hem kafa vuruşlarına, hem sol-sağ ayak fark etmeksizin çıkarılması imkansız şutlarına hem de ceza sahasındaki pozisyon alma becerilerine yansımıştır. ceza sahası içindeki dinamizm etkisi sürekli olarak rakiplerin defans şemasını bozuyor ve daha rahat pozisyona girmemizi sağlıyor tıpkı 23 eylül 2023 başakşehir galatasaray maçında ziyech'le bulduğumuz golde ki gibi. örneği fotoğraflayacak olursak;

    1- https://gss.gs/fCy.jpg // adam adama defans söz konusu ve defans şablonu gayet yerinde.
    2- https://gss.gs/He3.jpg // ziyech'i tutan defans oyuncusu icardi'nin koşusunu fark ediyor ve onu marke etmek için ziyech'ten istemsizce uzaklaşıyor.
    3-https://gss.gs/le8.jpg // ve defans şablonu tek bir koşu ile tamamen bozuldu... hemen ardından ise bu koşu sayesinde ziyech boş alanı iyi değerlendirip gol atacak.

    bu pozisyon hafife alınmanalı. icardi'nin hem pozisyon bilgisini, hem oyun zekasını hem de ceza sahası hakimiyetini efsane özetliyor.

    bir diğer hoşuma giden özelliği ise fiziksel mücadelelerini kolay kolay kaybetmemesi. savunmacılara karşı zaten psikolojik bir üstünlüğü var, bir de üstüne sağlam fiziğini ekleyince hem hava topu mücadelelerinde hem de zeminde girilen ikili mücadelelerde genelde galip ayrılan taraf kendisi oluyor...

    daha yüksek sesle, aşkın olayımmmmm.
App Store'dan indirin Google Play'den alın