• 518
    çok pozitif basan biriyim, okan hocayı severim desteklerim. ancak bu maç bence değişiklikler ve gol sonrası taktik olarak sınıfta kaldı. bence ilk yarı harika bir başlangıç yaptık ve yine ilk 30 dakikada skoru alıp maçı bitirecek kadar pozisyon bulduk. sonra penaltı ve boş kaleye kaçan gol. bunlar futbolda var ve iyi ki de var. benim için harika bir an ve anı oldu. gol olsa tadından yenmezdi ancak olmadı. sağlık olsun sonra golü attık ve içeri girdik. o saatten sonra ilk değişiklik mertens-zaha oldu. birinci yanlışı okan hoca burada yaptı. rakip ne kadar zayıf olursa olsun iki kere kaleye sağlam geldi. futbol bu, zemin kötü top seker girer maazallah çıkaramazsın. ben ilk yarı sonunda mertens-sergio değişikliği beklerdim. hocanın üçlü orta saha problemi var sanırım. ya sahada zaten kerem a. ve kerem d. var. sen zaha oynatmak istiyorsan yine kerem aktürkoğlu'nu oyundan al. bu oyuncu ikilisi birbirinin yedeği. macera aramaya gerek yok. kerem ortaya geçsin, zaha sağa geçsin falan bunlar olmayacak işler. sadece oyuncu profillerinden bile anlaşılacak şeyler. denemek güzeldir ancak ısrar ve inat kötüdür.
    sonrasında direnci düşen orta sahayı kalabalıklaştırmak yerine üstünkörü 424 dönüşü yaptık. ya bu torreira'nın canı yok mu? eğer ki boey ve torreira'nın direnci olmasa yine çok boşluk bulacaktı rakip. maç içinde yapılacaklar bana göre çok basitti. zaten skoru almışsın, adamlar saman alevi kadar bile değil. 1 bilemedin 2 kere geldiler. zaten sıkışık fikstürümüz buna göre değişiklikle yapmamız lazımdı. ben maç içinde direk şunu düşündüm.
    ilk olarak ikinci yarı başlamadan mertens-sergio değişikliği. kerem d.'yi forvet arkasına atar ve en azından gölge üçlü orta saha ile oynarız. ikinci olarak 60 gibi kerem a.-zaha değişikliği. yine orta sahada topa sahip olup iyi kullanan oyuncularla kanatları beslemeye devam ederiz diye düşündüm. üçüncü ve kritik olarak bence torreira-nelsson değişikliği 65 gibi olursa kaan'ı ortaya atar hem kalabalık hem daha defansif hem de eforsuz oynarız diye düşündüm. ancak bana göre çok manasız bir bakambu-tete değişikliği geldi, torreira-nelsson değişikliği 84. dakikada geldi. orta saha namıma hiçbir şeyimiz kalmadı o saatten sonra. çünkü tamamen 4 adet hücumcu ve topu harcamaktan korkmayan adamı direkt sahaya atıp sahanın 2 enerjisinden birini 84'te yanına aldı. torreira-nelsson olması gerekendi ancak orta saha çok sahipsiz kaldı. kritik hamle bence bakambu hamlesiydi. ya icardi çıkar bakambu girer ya da kerem d. çıkıyorsa halil girer. neden halil? çünkü forvet yanına yardımcı oynama repertuarı daha fazla ve top tutabilme yeteneği bakambu'dan daha iyi.
    yani maçı ikiye böldüm. mükemmel ve zevkli bir ilk yarı sonrasında gelen yanlış değişiklikler ile aman gol yer miyiz stresinde ikinci yarı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın