• 203
    pandemi döneminden beri giderek daha kötüye giden kulüplerdir. özellikle pandemiden sonra daha da kötüleşen ekonomi, oyuncu yetiştirmede olan sıkıntı işleri iyice berbat hale getirdi. eskiden anadolu'dan kaliteli türk futbolcular çıkardı artık tek tük çıkıyor. onlarda direkt avrupa'ya gidiyor haklı olarak.

    maaşlar ödenmiyor, zeminlere bakılmıyor ki büyük kulüplerin zeminleri bile berbat. şuan demirspor dışında iyi olan anadolu kulübü yok. onların da başkanları direkt kendi destek çıkıyor o sayede. bu kalite böyle devam ettiği sürece türk futbolunda ne futbolcu yetişir ne de kulüpler kendini geliştirebilir.

    belli bir seviyenin üstünde bir lig olmaz ise büyük kulüplerde kendini geliştiremez. o yüzden ligin şampiyonu dahi avrupa'da başarı sağlayamıyor. günün sonunda galatasaray'ın kendini geliştirebilmesi için iyi rakiplerle oynaması gerek. yabancı sınırı kalksa dahi çözüm olmaz çünkü kimsenin parası yok.

    ligde takım sayısının 16'ya düşürülmesi lazım. tff'nin acilen zemin denetimini sağlaması lazım. zemini kötü olan stadyumlarda düzelene kadar oynamak yasaklanmalı. anadolu kulüplerini oyuncu yetiştirmeye yönelik bir hale getirmeli federasyon. yoksa günün sonunda bu durum bizim kulübümüzü de kötü yönde etkileyecek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın