• 732
    dün akşam itibari ile galatasaray olarak 30 yaşında hazır olmayan hakim, 30 yaşında %50si ile oynayan icardi , 36,5 yaşında mertens ve daha sonra %10 ile oynayan 30 yaşındaki zaha ile oynuyoruz. bu kadar hazır olmayan ve 30 küsür yaşındaki oyuncularla çok doğru ön alan yerleşimi yapıp muhteşem bir pres organizasyonu yaratmak bu oyuncuları buna ikna edip doğru uygulatmak okan hoca açısından muhteşem bir başarı. ilk 20 dakikada a sınıf takımların kurduğu baskıyı kurup 4-5 tane yüzde yüze yakın gol fırsatı yakalamak kolay iş değil. üstüne üstlük en korktuğumuz geçiş hücumunu da yemedik samsun maçında direkten dönen toptaki gibi.bunlar önemli kazanımlarımız.

    fakat gel gelelim 90 dakika pres yapamayacağımız aşikar. skoru bulsak böyle olmayacaktı diyenler olacaktır. ama skoru bulamadık bu gerçeklik önümüzde. skoru bulsakta bulamasakta 90 dakika ön alanda baskı kurulamayacağı herkesin malumu. peki pres harici oyun planınız ne olacak? muhakkak bu konuyu geliştirmemiz gerekiyor. set oyunumuz neredeyse yok. bununla birlikte gerek a sınıfı takımlara gerekse fizik gücü yüksek kuzey takımlarına atletizmle karşılık verecek torreira ve boeyden başka oyuncumuz da yok.

    dün akşamdan çıkarmamız gereken en önemli ders oyunun pres harici dakikalarını nasıl oynayacağız? yeri geldiğinde oyunu nasıl öldüreceğiz? rakibin baskısını, tempoyu düşürüp nasıl kıracağız? rakip sahaya yerleşip 3-4 dakika nasıl pas yapacağız ?
App Store'dan indirin Google Play'den alın