• 708
    2023-2024 sezonu ilk şampiyonlar ligi maçımız. ilk yarı ve ikinci yarıya tamamen farklı yaklaştığım maç aynı zamanda.

    ilk yarı özelinde oyun planımızı neredeyse tamamen sahaya yansıttığımızı düşünüyorum. ilk 20 dakika yüksek hatta baskı planladık. enerjimizin tavan olduğu bu aralıkta kaliteyi de sahaya boca ettik. teknik heyet burda gol beklentisindeydi. ziyech tercihi de bunu doğrular nitelikte. plan tuttu ama skor gelmedi. kerem ve icardi topu içeri bırakamadı. sezon başında olduğumuz düşünüldüğünde ilk 20 dakika yaptığımız baskıyı sürdürebilmemiz olası değildi. 20-30 arası aktif dinlenmeye geçtik. bu bölümün hemen ardından muslera ile başlayan zincirleme hatalar kalemizde golü görmemize neden oldu. muslera bu pozisyonda net hatalı olsa da gol direkt gelmedi. kendi ceza sahamızda üst üste dört defa kopenhag’lı topçuların topa dokunmasına izin verdik. bu seviyede bu zaafiyet golü getirdi. 35-45 arası oyunun kontrolü bizde ancak üretkenlik düşüktü.

    genel olarak skor olarak geride olsakta oyun olarak kötü geçmeyen ilk yarı okan hocayı bir karara itti. ikinci yarıya da aynı 11 ile başladık. ancak 50. dakikadan itibaren dağılmaya başladık. kopenhag cesur şekilde öne çıkarak top yapmaya başladı. bu reaksiyona yanıt veremedik. topun ayağımıza geçtiği anlarda da acele ettikçe hata yaptık. geçen yıl beşiktaş deplasmanında yaşadığımıza benzer bir mental kırılım içerisine girdik. tamamen dağıldık. bu tablo kalemize ikinci golü getirdi.

    hemen ardından gelen değişiklikler ve kopenhag’ın skoru koruma içgüdüsü oyunu tekrar dengeledi. ancak tribün ve oyuncularımız psikolojik olarak yıkım yaşıyordu. bu esnada rakibin gördüğü kırmızı kart bir kırılım yarattı. savrukta olsa bir baskı kurduk ve boey’un golü herkesi hareketlendirdi. birkaç dakika sonra gelen tete’nin golü ise kalan serüvenimiz için tünelin ucunda ışık anlamına geliyordu…
App Store'dan indirin Google Play'den alın