• 1290
    evet futbolcular herseyini copenhag maçına vermeli. evet orada yenilirsek 3.luk bile riske girer. ama o maçı kazanmak 3.luk demek iken sonrasında manchester maçında puan almak ş.l.'de devam etmek olur. o nedenle ben kafamda kendimi manchester maçını oynamaktan alıkoyamıyorum. o nedenle manchester analizim geliyor.

    ideal 4'lü savunma kurgusu shaw-lisandro m.-varane dalot 4'lüsü.

    bu 4'lü içinde en kritik oyuncu varane.

    lisandro martinez atipik bir oyuncu. solak, oyun kurucu. oyun kurucu derken yerden, havadan, uzun metraj, kısa metraj, hat kıran, oyun yönü değiştiren, baskı altında; her türlü net pas atan bir oyuncu. marcao'nun bir basamak iyisi.
    üstüne üstlük sezgileri çok yüksek, hırslı; yorulmak nedir bilmeyen çok çalışkan stoper. kendisi benzeri oyuncularda gözlenen alanını boşaltma zaafı da yok.

    lakin 1.75 boyunda. ona atılan her net kafa topu mücadelesi gol fırsatı demek. işte buna engel olan en büyük şey ikili eşleşmelerde uzun oyuncuya hep varane'ı vermeleri. varane tecrübesi ve dengesi ile kolay kolay kafa vurdurmayan bir oyuncu.

    bekte iki süratli oyuncuları var. fakat dalot bir kademe daha defansif rol verilen bir oyuncu. dolayısıyla shaw ileri çıktığında savunmadaki üçlüyü bir kademe sola kaydiriyorlar. bu durumda lisandro neredeyse bir bek kadar işlevsel oluyor.

    bruno fernandes'li 10 numaralı sistemde casemiro'nun tek başına tüm orta sahaya yetmemesi nedeniyle iki altı ile oynamaya dönmek istediler, sofian amrabat ve casemiro ise bu ikili. bu durumda luke shaw orta saha gibi rol aldığında rashford bir ikinci forvet gibi iceri daliyor bizim kerem gibi. yanlış anlaşılmasın tarzları arasında hiçbir benzerlik yok. sağ kanatta antony takımın neymar gibi delicisi olsun isteniyor her ne kadar basaramasa da. forvet de yeni haaland olsun diye alınan hojlund.

    söylenen o ki, sancho ve antony kadro dışı. bu durumda hoca sifir olan kanat rotasyonu nedeniyle rasford'u 2. forvet olarak kullanıyor, 4-1-2-1-2'ye dönuyor.

    ideal sistemin savunmasını iki kişi toparlıyor. savunmada varane, orta sahada casemiro. varane'ın yerine lindelof'un bulunduğu durumda iki stoperin boy ortalaması 1.81 oluyor. üstüne üstlük sol bekte de luke shaw'ın yokluğunda hoca bazen bissaka'yı sag beke atıp dalot'u kullanırken şimdi bissaka da sakatlandığı için sol bekte regulion sahaya çıkıyor. bu durumda savunma gerçekten zayıf. kalede de kötü başlayan bir onana var. eğer ön libero amrabat yetismezse, ki yetisecegi söyleniyor, casemiro'nun yanında da derin oyun kurucu olarak eriksen oynarsa oyunu kanatlara yayan galatasaray helva gibi bir savunma ile karşılaşıp 3-4 gol atabilir. amrabat'ın nasıl döneceği kritik.

    bu durumda mertens yerine forvet arkasında barış alper, sağ açıkta da ziyech oynar ise angelino ve ziyech'in içeri kestiği her orta tehlike demek olur.

    simdi bir de işin tersine gelelim. bruno fernandes ve rashford'un desteklediği fizik olarak ezici bir oyuncu olan hojlund'un her indirdiği top tehlike demek bizim kalemizde. maça kadar mount'un da iyileşeceği düşünülüyor. lisandro, eriksen ve bruno fernandes'in derin top alabildiği united'in rashford'a attigi her derin top da ayrı bir mesele.

    her iki tarafin da çok gol attığı bir rus ruleti bekliyorum. en son kimin kafasında patlar ise o alır.

    rashford ve casemiro'ya maç öncesinde sağlıklı bir hayat diliyorum. :)
    hadi copenhag maçına.
App Store'dan indirin Google Play'den alın