resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 21388
    delikanlılık ile suç işlemeyi birbirine karıştırıp, arkadaşının eşiyle haberleri çıkmış birinin eşine sulanarak ders vermeye çalışan, saldıran, üstüne üstlük hastanede mermi sıkan eski oyuncumuz. o olayın üstü bence arda lehine kapatıldı zira hapis cezası gerektiren bir suçtu. ancak arda toplum nezdinde bütün kredisini de kaybetti.

    işin esası kendisinin futbolculuk kariyerini ve güç odakları ile ilişkilerini fatih terim’e benzetiyorum. aynı skandal haberler, aynı toplumdan görülen linç, sonrasında durulma ve futbola odaklanma. arda insan ilişkileri özellikleri ile hoca olma özelliklerini çok iyi taşıyor. iletişimi güzel, sevilen bir adam çevresince. futbolda da oldukça hırslı idi. ayrıca galatasaray ile sıkıntılı zamanlar da yaşamış olsa, asla taraftarlığını sorgulatmadı. komik teklif açıklaması dışında bir falsosunu hatırlamıyorum. bunlar da hayatın içinde olağan şeyler.

    gelmek istediğim yer, galatasaray öyle ya da böyle kendisini sürükleyecek isimleri çıkarmakta üstün. bugün fener yana yakıla bayrak adam arıyor. arap ismail’den yağ çıkarmaya çalışıyorlar. fatih terim bayrağı okan’a bıraktı, belki okan da arda’ya bırakacak. bunu bilemeyiz. gün gelir belki arda da kerem‘e bırakır.

    arda’nın hedefinin galatasaray hocası olmak olduğunu tahmin etmeyen yoktur sanırım. bırakın bu rekabette arda kendini geliştirsin, layık görülürse o başarıda olursa zaten hoca olur. nasıl beşiktaş’a gitmiş ankaragücü maçında bizi sattı denilen okan bugün sevilen bir figür, başarılı bir hoca, camiayı kenetleyen bir insan ise, günü gelir hastanede mermi sıkan arda da sevilir, bağra basılır. insanları geçmişleri ile değil çabaları ve ulaşmak istedikleri yer ile değerlendirmeliyiz. diğer türlüsü vur kellesini gitsin anlayışıdır ki, bu hal bize arpa boyu yol aldırmaz.

    kendisine eyüpspor’da başarılar diliyorum. 90larin çocuklarının hayallerinin gerçek olabileceğini gösteren biridir arda. altyapidan gelip galatasaray kaptanı olmak kolay iş değildir. serüveni de futbolu seven herkes için okunur bir hikaye olacaktır, bu anlamda çok ilginç bir figürdür kendisi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın