resim
Şenol Güneş
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:72
Uyruk:Türkiye
  • 4405
    güzide ligimizin(!) kocayan kurtlarından olan teknik direktör. 2023-24 sezonu açısından belli ki kendi bile beşiktaş’ı kurtaramayacak. bir kere fatih terim ile kıyaslanması kariyerinin aynı koşullarda olmadığı için ( trabzonspor süreci vs. ) doğru diyemem. ama sözde uzay beşiktaş’ının olduğu senelerin en top noktasında kendisine tapılıyorken, belki de en zor galatasaray dönemlerinden birinde başa geçen fatih hoca tarafından 2 şampiyonluk kaybetmiş ve milli takıma kaçmak zorunda kalmıştır. bu açıdan bakınca hep aynı seviyelerde karşılaşmadı diyenlere de bir cevap olmalı. ama pek oralı olmadılar tabi.*ilginçtir terim düşmanları bu adamın yükselişe geçtiği dönemde terim’i balon ilan eder, düşüşe geçince de terim ile birlikte balon ilan eder. yani bir grup tarafından benimsenmesi bile kıyas sebebi olabiliyor. bu açıdan bakınca kimse seviyesini tam anlamıyla belirleyemiyor. zaten efsane olma şansını da ismini aldığı statta kendine edilen laflardan sonra yitirdiğini görebiliyoruz.

    kendisi iyi bir teknik adam. bu bir gerçek. kariyeri de fena değil baktığında. ama hazıra konduğu da bir gerçek. iyi bir malzeme varsa, iyi bir ortamda iyi işler yapabiliyor. zaten kariyerine bakınca da bunu görebilirsiniz. bu transfer sezonu* boyunca yönetimden çoğu kez sağlam transferler istemesine rağmen beşiktaş yönetimi inanılmaz saçmalıklar yaptı. burak elmas falan beşiktaş yönetiminde olabilir mi diye düşünmeden edemedim hatta. bizden fazla bonservis verip de bizden daha düşük kalibre takım kurması küçüklüğün boyutunu gösterir cinsten olsa gerek.* ben şahsen bu adama çok fazla bir şey diyemem. ha yine saçma sapan takıntılarla saçma kadrolar çıkarıp kötü yönetimin bile önüne geçebiliyor. ama sonuç itibari ile yönetimsel farkın iyi bir hoca da olsa ne kadar olumsuz etki ettiğini görebiliyoruz. yönetimden 10 numara isterken tadic’i fenerbahçe’ye kaptırması, şef stoper isterken ısrarla sakat ve formdan düşmüş adamlara yönenilmesi, afrika kupası sezonunda küçük çapta afrika takımı kurulması belli ki ciddi iletişimsizliğin olduğunu ve dahası kendisinin pek de önemsenmediğini gösteriyor. kendisi de bunu hazmedecek kadar düşmüş gibi.

    bunların yanında karakterinin yapıldığı pr’a göre hiç de sağlam olmadığını düşünüyorum. hani sessiz ve sinsi karakterler gibi çok geri planda gemisini yürüttüğünü ve bu sayede hep iyi biri gibi görünmeye çalıştığını düşünüyorum. deprem zamanı sonrasında kaybettiği şampiyonluğun faturasını kendi gibi kötü bir karaktere sahip başkanının ipiyle depremzede takımlara kesmesi niyetini açıkça ortaya koydu ki, bu zaten hem kendine çok ciddi eksi yazdı hem de bu sezon özelinde de sinerjisini de kaybettirdi. umarım iyice batırır da hak ettiği ilahi adaleti başkanı ile birlikte bulur ve devri tamamen kapanır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın