resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 21380
    zamanı geldiğinde ismi maalesef galatasaray ile anılacaktır. tabiki de bunu kısa vade için yazmıyorum. okan hoca yerine anlamı da çıkmasın. herhangi bir çok ileri bir zamandan bahsediyorum. başta maalesef yazdım. çünkü o kadar fazla yanlışı oldu ki, galatasaray taraftarının ciddi bir kısmı tarafından kabul görmesi kolay olmayacak. bu açıdan kimseye de tepki gösteremem. her şeyi geçtim zamanında futbolculuğu bırakıp ak parti milletvekili gibi davranması, referandum süreci tutumu vs. insanların unutacağı şeyler değil. kendisini ulaşılamaz gördükten sonra ona bu ünü veren futbol kariyerini de kendi eliyle kaybetmeye başladıktan sonra tabiri caizse zıvanadan çıkması iyice gözden düşmesine neden oldu. bu sürecin sonunda galatasaray taraflarının bile nefretini kazanmayı başardı. en büyük ayıbı yaptığı babam dediği fatih terim olmasaydı, muhtemelen sadece saçının, sakalının beyazlamasıyla da kurtulamayabilirdi.

    işin bir başka boyutunda ise her insanı kendi koşullarında değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum. hepimiz kul yapısı hataya meyilliyiz. hepimizin başına belki de hayatta istemediğimiz her şey gelebilir. burada önemli olan hatalardan ders çıkarmak ve yeniden aynı hataları tekrarlamamaktır. kendisi de bu hususta hatalı olduğunu fazlasıyla beyan etti. kendi iç dünyasında bu sürecin muhakemesini fazlası ile yaşadığını görüyoruz. her insan bir noktada 2. şansı hak eder görüşündeyim. ama kendi özelinde bu şansı kendisi hak etmek için mücadele etmeli ve bizi inandırmalıdır. ama ne yaparsa yapsın geçmişi karşısına her daim mutlaka çıkacaktır. bununla da doğru savaşı vermek zorunda. işi kolay değil. zaten bir insanı tam olarak olgunlaştıran, kimliğini kazandıran da budur.

    işin teknik boyutuna bakarsak, bence tecrübe olarak iyi bir cvsi olduğunu düşünüyorum. hem oyun anlamında herhalde döneminin en iyi birkaç takımında forma giymesi, hem büyük teknik direktörlerin farklı metodlarıyla çalışması açısından, hem bu sayede sağlam network’ü olmasından dolayı temelinin ülkemizde yeni yetme ortaya çıkmış diğer bu işe soyunmuşlara nazaran daha üst seviyede olduğunu söylemek herhalde yanlış olmaz. bu açıdan bakınca da sağlam bir kariyeri olsa şaşırmayız herhalde. 2. ligdeki eyüpspor ile macerası şu an için göz kamaştırıyor, yarın ne olacağını bilemeyiz tabi.

    bağlayacak olursam; yukarıda da belirttiğim gibi başarıları ile ön plana çıkar ve yine o kendinden nefret ettiren karaktere bürünmezse, o zamanın koşullarında belki bir nebze yeniden kendini kabul ettirebilir. yoksa en ufak bir hatasında zaten galatasaray camiası tarafından yeniden cezası kesilirse, teknik direktör olarak kariyerinin çok sağlıklı sürmeyeceğini düşünüyorum. zaten kendisi de futbolculuk döneminde bunu fazlasıyla deneyimledi. ben de kendisine tepkili olanlardan biriyim, bu yüzden bir temennide bulunmak istemiyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın