aynı isimdeki diğer başlıklar:
resim
Aziz Yıldırım
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 360
    --- alıntı ---

    fenerbahçe yönetimi senelerdir özellikle tff ile sürekli kavga ediyor. tff başkanları ve yönetim kurulları değişiyor ama fenerbahçe’nin kavgası bir türlü bitmek bilmiyor.

    avrupa futbolunda ki en önemli temsilcimiz olan ve aynı zamanda fenerbahçe kongre üyesi olan şenez erzik ile kavga edilir ve istifa ettirilir. eski mhk başkanı ve hocaların hocası denilen ahmet güvener ile kavga edilir ve istifaya zorlanır. davut dişli ve şekip mosturoğlu’nun yönetim kurulu üyeliğini yaptığı bıçakçı federasyonu ile de kavga edilir. defalarca şampiyon olunmuş ulusoy federasyonuna neler yaptıklarını yazmıyorum bile. şimdi de sıra günlerce kulis yapılarak futbol federasyonu başkanlığına getirilen ve tff yönetim kurulunda; fenerbahçe’nin en önemli sponsorlarından biri olan ve fenerbahçe bayan voleybol takımına yaptığı katkıları ile avrupa’da final oynamasını sağlayan mehmet ali aydınlar’ı bulunduran özgener federasyonu ile kavga ediliyor. acaba bu mantıklı mı? düşünsenize; aralarında eskiden fenerbahçe başkanlığı için bile adı geçen mehmet ali aydınlar, davut dişli ve şu anda hala fenerbahçe yönetimin de görev yapan şekip mostroğlu gibi kişilerin bulunduğu tff ile fenerbahçe yönetimi ve başkanı neden sürekli kavga eder ? ben size sonradan yazacağımı şimdiden yazayım: çünkü bu kavga aşağıda detaylarını yazacağım çok önemli ve her sene tekrarlanan stratejik bir planın parçasıdır da ondan.

    takımlar yaz kampı hazırlıklarını tamamlayıp ligde ki ilk maçlara çıkarlar. fenerbahçe’nin bu ilk maçlarda iyi veya kötü sonuç alması çok önemli değildir. çünkü hiçbir takım ilk maçlarda çok fazla eleştirilmez. bu planın ilk bölümünü galatasaray maçının tarihi ve nerede oynanacağı teşkil etmektedir. fenerbahçe ilk maçlarda hep sessiz kalmaktadır. bariz alehlerine olan hakem hatalarında bile sessiz kalınır. bu sessiz kalma galatasaray maçının oynanacağı maç gününden 2-3 hafta öncesine kadar sürer. işte planın ilk bölümü ilk galatasaray maçından iki, üç hafta öncesinde devreye sokulur ve yavaş yavaş sesler yükselmeye başlar. fakat bu ilk derbi maçı olduğu için burada dikkatli davranmak çok önemlidir.derbi yaklaştıkça ortam her geçen gün biraz daha fazla gerilir ve maç günü bu gerginlik maximum noktaya ulaştırılır.özeliikle maç şükrü saraçoğlu olduğundan dolayı birkaç futbolcu maçı sabote etmek ve hakemi etki altına almak için seçilir. bu görevi bazen lugano bazen christian,bazen emre,bazen bilica bazen de gökhan gönül üstlenir. galatasaray maçında galatasaray’lı futbolcular bu sabotajcılar yüzünden sahada resmen dayak yerler. taraftarda görevini yapar tabii ki. hakemlerimiz maalesef yeteneksiz olduklarından dolayı sahada olup bitenleri her ne hikmetse hiç göremezler. sonuçta galatasaray maçı kazanılmış ve camia çok mutlu edilmiştir. tabii ki bu mutluluk 3-4 hafta camiayı idare eder fakat daha sonra puan kayıpları yine başlamıştır artık. ligin ilk devresinin bitimine yine 2-3 hafta kala fenerbahçe alehine yapılan hakem hatalarını dikkatlice irdelemek zamanı gelmiştir artık. hemen burada planın 2.bölümü devreye sokulur. yapılan hakem hatalarından esinlenerek büyük bir çıkış yapılır ve hakemlere, tff na serzenişte bulunulur. hatta bu sırada istifa söylemleri ile de bu serzenişler kuvvetlendirilerek yeni gündemler yaratılır. herkes o yeni gündem maddesine konsantre olduğu için hiç kimse yapılan hakem hataları ile alınan son iki maçta ki 6 puanı görmez. böylelikle planın ikinci bölümü de başarıya ulaşmıştır.

    ilk devre biter ve ikinci devre başlar.yine ilk devre hemen galatasaray maçının tarihi ve saati masaya yatırılır ve planın üçüncü bölümü devreye sokulur. burada hata yapılmaması gerekir; çünkü maç ali sami yen stadındadır. yine ilk devrede olduğu gibi galatasaray maçından üç hafta önce bu sefer ilk devredekinden daha yüksek ses ile tff hedef alınır. bilinir ki tff başkanı bu konulara duyarsız kalamayacak ve en azından bir basın toplantısı ile kendilerine cevap verecek. zaten aynen de öyle olur ve hatta tff kendilerine protokol tribününe girmeme konusunda ceza verir. burada dikkat edilmesi gereken en hassas nokta galatasaray maçı için tek bir cümle bile edilmemesidir. tabii ki tff cevap verince, kendilerine de bu konu ile ilgili cevap hakkı doğurduğundan sesleri daha gür çıkarak tff na basın yolu ile tekrar cevap verirler.artık galatasaray maçı gelip çatmış ve ortam iyice gerilmiştir. artık maç günü o şükrü saraçoğlu stadında canavar kesilen, küfür eden futbolcuların hepsi sanki melek olmuşlardır. o ağzından salyalar atarak küfür eden emre gitmiş; taraftara ve galatasaray’lı futbolculara çok saygılı emre gelmiştir. lugano bile gülücükler saçmaktadır. bu maçın sonucu ne olursa olsun manevi olarak kazanan taraf hep fenerbahçedir.eğer bu maçın sonucunda (çok az bir ihtimalde olsa) yapılan hakem hatası sonucu ile mağlup olunursa cevap her zaman hazırdır: ‘bizim galibiyetimizi istemediler’. bu sonuçun fenerbahçe taraftarını üzse bile ileride fenerbahçe’ye puan olarak geri döneceği kesindir. yok galatasaray maçı hakem hatası ile kazanılırsa o zamanda hiçbir yönetici rtalarda görünmez.bu ortalarda görünmeme işi beşiktaş maçına kadar devam eder.

    beşiktaş maçı öncesi yapılacaklar, planın en önemli 4.bölümünü oluşturmaktadır. beşiktaş maçı öncesi beşiktaş yönetimine kuşlar beşiktaş’ın hoşnut olmadığı bir hakemin atanacağını söyler. beşiktaş hemen bu konuya itiraz eder ve tuzağa düşer. herkes bilir ki; eğer sen daha maç oynanmadan hakemi eleştirirsen; bu sana dezavantaj olarak geri döner. çünkü hiçbir hakem kendini daha maç başlamadan eleştiren bir takımın lehine ‘kendini etkiletti dedirtmemek için’ karar vermez ve veremez. artık beşiktaş maçından da istenilen sonuç elde edilmiştir. camia mutludur, taraftar mutludur ve şampiyonluğa inanılmıştır. tüm bunlar sonucunda fenerbahçe’nin en önemli rakipleri galatasaray ve beşiktaş şampiyonluktan uzaklaştırılmıştır.

    şimdi sıra bursaspor’a gelmiştir. buda planın 5.bölümüdür. kasımpaşa-fenerbahçe maçı saat 15:00 te, galatasaray-bursaspor maçı ise saat 19:00 da oynanacaktır. tff bir hata yaparak bu maçların saatlerini onayladı.fenerbahçe bu konuda tff na itiraz etse de daha ses çıkartmamaktadır. tabii ki bu planın bir parçası olarak, önce basında ki yandaşlar tarafından galatasaray’lı futbolcular motive edilmeye çalışılacak ve sonra maçların sonuçları beklenecek. eğer kasımpaşa fenerbahçe’den puan alırsa maç saati ile ilgili kıyamet koparılacak. yok eğer fenerbahçe ve bursaspor puan kaybetmezler ise, o zamanda galatasaray’a yüklenilecek ve 105 yıllık bir camia suçlanılacaktır.

    görüldüğü gibi plan fenerbahçe’nin şampiyonluğu üzerine kurulmuştur. tabii ki planda bazı aksaklıkların olması ihtimal dahilindedir. eğer bu plana göre fenerbahçe şampiyon olursa sorun olmaz. ama eğer şampiyon olamasa o zaman da hep tff suçludur. fakat unutulmaması gereken bir şey varsa; o da fenerbahçe’nin bu plan çerçevesinde bir daha ki sezona daha da güçlenerek girdiğidir; çünkü artık fenerbahçe şampiyon olmadığı için tff suçludur ve fenerbahçe düşmanıdır. işte artık bunu hiçbir güç taraftarın kafasından silip atamaz; aynı ulusoy federasyonunda olduğu gibi.

    yukarıda ki planda ki bölümleri ve takım isimlerini değiştirdiğiniz zaman bu planın 12 senedir sürekli uygulandığını görebilirsiniz.

    --- alıntı ---

    edit: kaynak: http://www.internetspor.com/...lani-writer1354.html
App Store'dan indirin Google Play'den alın