• 47162
    sport1: orada ağırlıklı olarak bayern'li amatörlerle antrenman yapıyorsunuz. bununla birlikte, hemen yanı başınızda eğitim tesisleri bulunan profesyonellerle de karşılaşıyorsunuzdur.

    eyüp aydın: säbener'e (fc bayern tesisleri) ilk gidişimi ve robert lewandowski'nin aniden kantinden çıkıp "merhaba" demesini hâlâ hatırlıyorum. harika bir andı ve bir şekilde gerçek gibi gelmiyordu. dürüst olmak gerekirse bu tür kişilikleri sadece televizyondan tanırsınız ve bir anda karşınıza çıkarlar. bu an muhteşemdi.

    sport1: sizi fc bayern a takım antrenmanında özellikle kim etkiledi?

    eyüp aydın: joshua kimmich! o benim harika rol modelim ve benim için şu anda dünyanın en iyi defansif orta saha oyuncusu; belki bir şeyler öğrenmek için her zaman videolarını izlediğim thiago ve rodri'nin de önünde. harika olduğunu düşündüğüm şey: bir idmandan sonra kimmich, diğer birkaç oyuncunun durduğu ceza alanına havadan birkaç top attı. daha sonra beni yanına çağırdı ve şöyle dedi: "sen de 6 numarasın, o halde sen de bana katıl!" birkaç topun ardından şöyle dedi: "çok iyi oğlum!" bu hoş bir duyguydu. onun bir genç oyuncuyu alıp onunla orta antrenmanı yapmasını beklemezdim. genel olarak, profesyonel ekibimizden bazıları her zaman gençlere zaman ayırıyor. örneğin dayot upamecano da harika bir adam.

    sport1: onu bu kadar harika yapan ne?

    eyüp aydın: mesela ilk gün benimle tamamen beklenmedik bir şekilde türkçe konuştu. bunlar beklemediğiniz harika anlardır. oyuncu olarak zaten zirvede. lucas hernández'den de etkilendim. oyun ve savunma gücü inanılmaz. bire bir durumlarda neredeyse hiç kimse onu geçemez, antrenmanlarda bile. ve alphonso davies'i solda görüp bir saniyeliğine sağa, sonra tekrar sola baktığınızda, o artık orada değildir. profesyonellerin hızı inanılmaz.

    08.11.2022 tarihli sport1 röportajı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın