• 92
    türk milli takımı adına gelmiş geçmiş en iyi orta oyuncusu mu?
    cevap tabii ki kişiden kişiye değişir ama bana göre orta oyuncunun temel görevi rakibi durdurmaktır. tek ayak eda kusura bakmasın ama bu sorunun cevabı hayır.
    (bkz: zehra güneş)
    (bkz: türk duvarı)

    voleybolda en önemli mevkilerden biri orta oyuncusu. ama senin voleybol tarihinde neslihan demir gibi bir pasör çaprazı, gözde kırdar gibi bir smaçör var ise, bundan 30 yıl sonra eda erdem değil bu isimler hatırlanır.

    nitekim neslihan prime döneminde sürekli milli takımı sırtlamak zorunda kaldı. bugün boskovic'in milli takımında gördüğü muamelenin benzerini gösteriyordu hem rakipler hem de bizim takım.
    takımın ana sayı kaynağı neslihan. çok sıkışırsak natalia hanikoğlu*...

    gözde de aynı şekilde. vakıfbank'tan emekli olduğunda yerini ancak gabi guimares ile doldurabildi guidetti. ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu siz düşünün.

    yani fenerbahçe kendisinin heykelini dikiyormuş, oymuş, buymuş çok önemli değil. ama dünya şampiyonluğu üstü avrupa şampiyonluğu görünce bir anda heykel dikme istekleri ortaya çıktı.

    acaba bundan 30 yıl sonra, 'bakın avrupa ve dünya şampiyonu milli takımı taşıyan ana kolon eda erdem' tarzı bir üstüne yatma meselesi mi gelecek arkasından belli değil.

    nitekim bu başarılarda, oyuncular arasında bir sıralama yapacak olursam:
    1- melissa vargas
    2- zehra güneş
    3- ebrar karakurt
    4- gizem örge

    çok heykel meraklısıysanız, gidin vargas'ın heykelini dikin. şu yaşında, hücumlarda ekstra opsiyon oluşturmak için ara ara sahaya atılan oyuncuyu da, sırf kariyerinin büyük bir kısmını kendilerinde geçirdiği için kahraman yapmak tam suyun öteki tarafına yakışır bir hareket.

    yoksa evet iyi oyuncudur. benim kendi adıma heykel olayına tepkim hak etmediği için değil. fb yönetiminin bu durumu, milli takımın başarılarının üstüne yatma çabası olarak kullanmasıdır. olayın zamanlaması bunu gösteriyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın