• 893
    ülkenin en büyük eksiklerinden biri temel eğitimken, ve galatasaray lisesi, galatasaray üniversitesi gibi ülkenin standartlarının üzerinde eğitim verip, insan yetiştiren kurumlara sahip bir camia iken, bırak kulübü, ülkeyi yönet desen herkesten iyi yönetecek liyakata sahip insanlara sahip bir yapı, nasıl olur da sporcu yetiştiremez aklım almıyor yıllardır. aile eğitimi, temel eğitim ve futbol eğitimi; bu üçünü eksiksiz yapabilirsen, bu kadar genç nüfusa sahip bir ülkeden, dünya şampiyonu milli takım çıkartacak potansiyelde futbolcular yetiştirebilirsin. avrupadaki her ülkeyle de yarışırsın.

    sporcu dediğin, çocuk yaştan itibaren doğru saatte uyuyacak, mükemmel beslenecek ve en iyi eğitimleri alacak. türkiye gibi bir ülkede de bunu yapabilmenin tek yolu yatılı bir okul bünyesinde bunu yapmaktır. futbol eğitimini verip, zaten 2 kuruş aklı olan türk gencini sokağa salamazsın, salmamalısın. bizim ailelerimiz duygusaldır, çocuk iki mızmızlandı mı kıyamaz, yapıverir çocuğun istediğini. kıyacaksın abi, yetişmez yoksa sporcu falan. kola içen, cips yiyen sporcu olmaz. dünyanın en yetenekli çocuğu olsan, gece 2'ye kadar bilgisayar başında oyun oynarsan, nargile içersen, doğru beslenmezsen, ne fiziğin gelişir, ne de beynin. ne demek lan ben yumurta sevmem, süt içmem, balık yemem? kusura bakmayın, zorla tıkacaksın ağzına. türkiye'de bunları yapabilecek yegane kurum galatasaraydır. başka kimseden umudum yok. ve bunu yapmadan geçen her gün kayıptır bizim için.

    ya sıfırdan yeni bir yapı kurulmalı ya da futbol altyapısı doğrudan galatasaray lisesine bağlanmalı. çünkü bu kafayla yetiştirip yetiştirebileceğimiz en büyük futbolcu arda turan olacaktır ki o da 20 yılda bir oluyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın