• 69
    bugün ali koç tarafından heykelinin dikileceği açıklanan türk kadın milli voleybol takımı kaptanı.

    eda koyu fenerli olsa dahi tahmin ediyorum ki hepimizin sevdiği bir sporcu. yetenekli, aydın ve başarılı bir kadın. 36 yaşında dahi oyuna etki edecek enerjiyi bulabiliyor.

    yalnız bu heykel işi popülizm gibi geldi bana, klasik fenerbahçe kafasıyla "avrupa şampiyonu olduk kendimize bir pay çıkarmalıyız. bir şeyler yontmalıyız!" düşüncesiyle yapılan bir hareket olduğunu düşünüyorum maalesef.

    bir de heykeli dikilen ilk kadın sporcu olacakmış, daha önce diğer sporları geçtim voleybolda dahi heykeli hak eden ikonik oyuncularımız vardı. 2023'e kadar hiçbirinin onurlandırılmamış olması, henüz voleybolu bırakmadan eda'nın ilk olsun diye heykeli dikilmesi tamamen fenerbahçe kafası aşağılık kompleksli popülizm kokuyor.

    sonuç olarak eda heykeli hak etmeyen bir sporcu değil, ilk olan eda mı olmalıydı sonuna kadar tartışılır ama hak etmiyor da denemez. keşke hiç kulüp işin içine girmeseydi de bu heykel işi federasyon tarafından falan çıksaydı, avrupa şampiyonluğu yolunda emeği olan birkaç efsane oyuncu onurlandırılsaydı bir şekilde yedirilseydi falan. böyle olunca resmen fenerbahçe'nin kendine pay çıkarma çabası gibi oldu.

    hayır ondan önce biz büyük kaptan ışıl alben'in heykelini dikebilirdik mesela. galatasaray bazen ciddi vefasız bir kulüp olabiliyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın