• 258
    arka arkaya kazandığı uluslar ligi ve avrupa şampiyonluğunun ardından prim sorusuna "atatürk'ün kızları milli formayla kazanılan şeyleri pazarlık konusu yapmaz, 85 milyonun mutluluğu yeter." benzeri bir şekilde cevaplayan bir kaptana sahip (ki bütün kızlar bu sözlere gönülden katılıyordur.) fakat kazandıkları avrupa kupası'yla ülkeye dönerken tarifeli uçağın ekonomi sınıfında küçücük koltuklarda en az 4 saat kolları bacakları tutunarak dönen takım.

    (bkz: #3721824) ilgili girdide de bahsettim. bugün erkek futbol takımı yıllardır rezil üstüne rezil olmasına rağmen yarım saatlik eskişehir uçuşunu özel uçakla yaptı. 2002'de dünya üçüncüsü olan takım havada f16'yla falan karşılandı, saatlerce üstü açık otobüsle halkı selamladı. bu kızlar ise türk milli spor tarihinin takım bazlı en büyük başarılarını arka arkaya kazanmalarına rağmen adeta cezalandırılır gibi tarifeli uçağa bindirildi.

    bu ülkede hiçbir başarı cezasız kalmaz. duyduğum en doğru laf olabilir. yaz boyunca sırf bu millet gururlansın, bu zor dönemde bu fakir dönemde mutlu olsun diye kupa için canını dişine takan, sezon biter bitmez uluslar ligi'ne, o biter bitmez avrupa şampiyonası'na giden, ikisini de kazandıktan sonra sadece 3 (yazıyla üç) gün tatil yaparak olimpiyat elemesi için tekrar kampa giren, elemelerin ardından da kulüpleriyle sezona başlayacak, yani koskoca sene boyunca sadece 3 gün tatil yapmış olacak bu kızlar, tarifeli uçakla yurda döndüler. ne doğru düzgün karşılama ne de bir şey gördüler. kutlama adı altında saçma sapan bir etkinliğe götürüldüler.

    gördüğü muameleyi asla hak etmeyen, pamuklara sarılması, omuzlarda taşınması gereken pırıl pırıl kadınlardan oluşan bir takımdır. bugün gördüğü muamelenin sebebi; kazandıkları kupaları röportaj yaparken hemen birilerine(!) armağan etmemeleri, hemen birilerine(!) teşekkür etmemeleri her başarıdan sonra atatürk adını bangır bangır söylemeleri mi acaba diye düşünmüyor değilim ve her gün bu düşünceye yaklaşıyorum maalesef.

    sonuç itibariyle, herkese inat ben ve benim gibi çoooook insanın sonuna kadar savunacağı, ulu önderimiz mustafa kemal atatürk'ün ise yattığı yerden büyük ihtimalle gururdan ağlayarak izlediği, pırlanta gibi cumhuriyet kadınları barındıran, dünyanın en başarılı ve en güzel voleybol takımıdır. her şeye inat o olimpiyatları da kazanıp ata'mıza armağan edeceğiz kızlar, buna inanıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın