• 26
    bizle adı geçen gökdeniz gürpüz, eyüp aydın ya da oyuncumuz olan siraçhan, emin bayram, kazımcan, efe akman iyiler hoşlar ama nerede, ne kadar ve ne zaman süre bulacaklar? "iyiyse oynar" mantığı bu düzende arda güler'de bile tam işletilemedi.

    geçen sezon kazımcan'ın oynadıkça geliştiğini gördük. bu sezon yine zaman zaman süre bulacaktır ama ya diğerleri? siraçhan'ın kiralanması iyi oldu diyoruz ama döndüğünde rotasyonda yer bulabilecek mi? bulursa yine düzenli oynayamadığı için gelişimi durmayacak mı? emin için westerlo ve stoke city istekliydi fakat bırakmadık. bu sezon daha fazla süre bulabilecek mi? yoksa sadece şampiyonlar ligi listesi için mi bırakılmadı? efe ve 17 yaş civarındaki diğer oyuncular için belki henüz erken sayılır ama gelecek için ne planlandığını bilmek isterdim.

    son dönemdeki hissiyatım galatasaray'ın yetiştiricilikten biraz uzaklaştığı yönünde. ozan ve yunus gibi antitezler üretilebilir belki ama onlar aslında 2000 jenerasyonunda sancho, foden gibi isimlerle rekabet halindelerdi. belki de potansiyellerinin altında kalarak gittiler, bilemiyoruz.

    ekonomisi kötü, kulüpleri borçlu olan bir ülkede oyuncu yetiştirmek gerçekten çok önemli ve üstüne düşülmesi gereken bir şey ama o sabrı gösteremiyoruz maalesef. hazır futbolcu seviyoruz. gelişen futbolcuyu da seviyoruz ama sadece kendini geliştirmesini seviyoruz.

    takımlarımızda mutlaka bu sabrı göstermemiz gereken, en az biri ilk on birin parçası olacak 2-3 slotluk yer olmalı. elbette laf olsun diye veya bağlayıcı zorunluluk anlamında söylemiyorum bunu. gerçekten inanılan oyuncular varsa, gelecek görülüyorsa olmalı. ama böyle bir nosyona sahip olmalıyız. olursak zaten gerekirse dışardan toplayarak bu genç oyuncuları barındırabilir ve kazanç sağlayabiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın