resim
Milot Rashica
Takım:Beşiktaş
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:28
Boy:1.78
Uyruk:Kosova
  • 2303
    genel bir değerlendirme yapacaksak, bulunmaz hint kumaşı değildir. ancak bizim takım için çok elzemdi.

    geçen sezona yunus-kerem kanatları ile başladık. iki oyuncu da ters ayaklı olduğu için içe kat ediyordu. merkezde kümeleniyorduk. daralan savunmaları açamıyorduk.

    rashica'nın sağ ayaklı sağ kanatta oynayan ve çizgiye basan bir oyuncu olması oyun geometrimizi dengeledi. zaten kerem'in de verimi bu şekilde arttı. bunun avantajını hem geçiş oyunlarında hem de set oyununda çok kullandık.

    bu sezon sağ kanadı hiç kullanamıyoruz. boey hücumda neredeyse hiç katkı vermiyor. çizgiye indiğini hatırlamıyorum bu sezon. tıpkı geçen sezonun başı gibi. çünkü tete de yunus gibi içe kaçıyor. sağ kanattan tek hücum opsiyonumuz tete'nin izolasyonu. o da şimdiye dek verimli olmadı.

    rashica'nın sağ kanatta varlığı, boey ile birleşince x2 etki yapıyordu. bir de icardi gibi bir 9 numara... mesela bu sezon icardi'nin de çıldırdığı maçlar olacaktır eğer oyun planımızı değiştirmezsek.

    özetle, sağ ayaklı bir sağ kanat şarttı. redmond olabilirdi, adama traore olabilirdi. bir ton oyuncu sayılır bu şekilde. ama olmuşu varken niye yeni macera arayasın? şu an elde bir tek barış alper var. ancak onun da dar alan becerisi çok kısıtlı.

    okan buruk'un en büyük sınavı bu olacak. muhtemelen başka bir şey oynamaya çalışacağız. umarım hayırlısı olmuştur...
App Store'dan indirin Google Play'den alın