• 47001
    (bkz: 2 eylül 2023 gaziantep fk galatasaray maçı)

    "kritik
    ****

    alman kulüpleri güçlü ekonomileriyle boyları kadar transfere para harcarlar ama pek har vurup harman savurduklarını göremezsiniz. ingiltere, italya ve ispanya’da akıllar ziyan uçuk bonservis bedelleri hep oldu ama bundesliga’nın transfer tarihini bakarsanız ilk 20’de neredeyse herkesin fiyatının mantıklı bir açıklaması vardır. harry kane’e ödenen 100 milyon da dahil…

    kerem demirbay tüm zamanların en yüksek bonservis ödenenler listesinde 20. sırada ve bundesliga içi transferde ise 5 numarada (draxler, upamaceno, götze, hummels) oturuyor(du).
    türkiye’de yerli futbolcu kıtlığında ve 8+3 baskısında galatasaray için doğru transferdi ama o da yeni gelen her oyuncu gibi sezona flu başlamıştı. aslında maç kaybetmeden iki kulvarda devam eden galatasaray’da sorgulanan, taraftarı endişeye düşüren telaşlandıran da buydu sonbahara girerken.

    dün kerem demirbay iyi başladı oyuna. galatasaray’ın yıllardır kötü kullandığı kornerleri bonservisine neden 32 milyon ödenmiş sorusuna cevap gibi kullandı. elbette ki akan oyunda fazlasını yapmalı ve hatta iki sekizli oyunda sergio ile denenebilir.

    okan buruk’un orta sahada şampiyonlar ligi’nden daha çok ligde ona ihtiyacı var çünkü sol kanatta angelino’dan vazgeçmeyen teknik adam, ziyech ve/veya zaha’yı takıma monte ettiğinde 2 kerem+abdülkadir’i sabitlemeli.

    galatasaray ilk yarıda ikiyi bulup fişi çekebilirdi. sıcak hava ve kötü zemini cümle içinde geçirmeden de oyun sorgulanmaz. tete’nin çok top ezdiği, mertens’in bağlantıda yetersiz kaldığı, aktürkoğlu içeriye devrildiğinde angelino’nun hücumda çizgiyi temiz kullanamadığı oyundan icardi’ye ilk yarıda “buyur vur” pası çıkmadı.

    gaziantep için sezon bu kadroyla çok zorlu geçecek. dün galatasaray’ın basit top kayıplar dışında organize bir atak yapamadılar. 10 dakikalık dilimde kerem-icardi işbirliğiyle farka giden galatasaray yarın gece uefa’ya listeyi verdikten sonra gömleği pantolonun içine sokacak ve gevşek kravatını sıkacak...

    -meli,-malı değil, olması gereken, buruk’un da hedefi bu.. sonuçta devler ligi’ne “jilet” gibi gitmek lazım, öyle değil mi?"

    bülent timurlenk
App Store'dan indirin Google Play'den alın