• 7731
    şampiyonlar ligine kalarak yaptığı yatırımın karşılığını bu yıl için almış kulübümüz. bkz: (#3650914) bu yılki toplam gelir, 120-150 m€ arasına oturacakmış gibi duruyor. bu muazzam rakam. hele ki bir önceki yıl ligi 13. bitirdiğimizi düşünürsek, yaşanan değişim inanılmaz.

    icardiyi ön eleme maçlarına yetiştirerek yönetim harika bi iş yapmış oldu. sonuca birebir etki ettiler.

    ilaveten rasicha hariç kadroyu koruduk ve kalite olarak üzerine koyduk. hem de makul bonservis ödemeleri ile.
    yönetim kendisinden beklenenin üzerinde performans sergilemiş oldu. burda görev bence tamamlandı.

    şampiyonlar liginde görece zor kura çektik. gönül isterdi ki bizim için ilerleyebileceğimiz daha uygun gruplar vardı onlarla eşleşelim ama maalesef olmadı.

    şampiyonadaki fikstürümüz bence çok kötü değil. içerde kopenhag maçı ile başlamak bizim için en uygun olasılıktı.

    erden bey yöneticiliğinin başında bir ropörtajında finansal sürdürülebilirlik hedefinden bahsetmişti. yani her yıl belli gelir seviyesini korumamız ve altına düşmemeniz gerekiyor.
    şimdi bu yıl hedef tutturulmuş durumda.

    satış gelirlerinin önemli kısmını seneye tahsil edeceğimiz ve sponsorlukların yıllara sari durumu düşünüldüğünde, gelecek yıl gelir hedefi de şimdiden önemli ölçüde tutturulmuş durumda.

    bu yıl, gelecekteki finansal durumu destekleyebilmek için sportif olarak iki şeyi başarmamız gerekli.
    birincisi: ligi ne olursa olsun ilk ikide bitirmemiz lazım. şampiyonluk şart değil, şampiyon olsanız yayın gelirinden 6-7 m€ alabiliyorsunuz. ikinci de 2 milyon az alsın. bizim şampiyonlar ligine gitmemiz lazım.
    ikincisi de şampiyonlar liginde veya alt kupada gidebileceğimiz yere kadar gitmemiz lazım.
    bunlar da okan hocanın hedefleri.

    kulüp şu an, gelir anlamında avrupa’da kendisini 4. seviyeden 3. seviyeye attı. 2. seviyeye gelebilmesi için her yıl minimum 200 m€ gelir elde etmesi gerekli. (bkz: #3657741)

    finansal olarak kalıcılık sağladığımızda sportif başarı illaki gelecektir. bence burda yapılmak istenilen ve izlenen yol çok doğru.

    fakat bu hedefe yürünürken, bir bacak eksik kalıyor. yani bizim 200m€ gelir hedefine ulaşmamızın önündeki en büyük engel tr deki yayın geliri. bu yıl mesela yaklaşık 6 m€ aldık. küfür gibi. ingiltere’de bu rakam en kötü üç haneli.

    ticari, maç geliri, sportif başarı kaynaklı gelirleri bir şekilde halleder galatasaray. ama bu yayın gelirini de yönetimin çözmesi lazım. en fazla makas bu konuda açık çünkü. bu hali ile rekabet imkansızlaşıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın