resim
Lionel Andrés Messi Cuccitini
Takım:Miami
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:37
Boy:1.70
Uyruk:Arjantin
  • 3490
    ergenken ve gençken ben de yapardım. ''olum baba ronaldo en iyisi, messi kim'', ''ya maradona abi ya'' (prime maradona'yı izlememiştim bile), ''cr7 daha iyi be abi, messi kurulu düzende oynuyor'' , ''ronaldinho çok yetenekliydi be abi'' falan.

    yaş aldıkça falan geçiyor bunlar tabi. dünyanın gelmiş geçmiş en ve muhtemelen de geleceğin de en iyi futbolcusu olduğunu anlaman uzun sürmüyor. gerçi bende uzun sürmüştü ya. 2014'de falan anlamıştım ): herif gözümün önünde 9 sene oynamış düşünün. hem en iyisi messi değil diyordum, hem de ağzım sulana sulana her hafta maçını seyrediyordum. nasıl bir manyaklıksa artık.

    2014'den sonra bende bir aydınlanma oldu sanırım ve kabul ettim. (ahmet çakar'ın ciddi bir şey anlatırkenki ses tonuyla okuyun bunu)'' beyler, bu adam dünyanın en iyisi. karşılaştırıldığı topçuların hepsinin farklı öne çıkan yetenek seti var ama messi'nin tüm yetenek setleri birer birer bu adamlardan üstün''.

    messi hem dünyanın en iyi pasörü, hem en iyi freekick kullananı, hem ceza sahası içi ve dışı en iyi golcüsü. bu adam bunları en az karşılaştırıldığı kişiler gibi iyi yaparken, bunları gözümüze gözümüze sokmuyor. sanki o an doğal gelişmiş her şey de tesadüfen ordaymış gibi yapıyor. ne cr7 gibi gol sayısı kasıyor adam, ne beckham gibi sadece diagonal pas atayım ya da freekick kullanayım derdinde, ne de brezilyalı ronaldo gibi 3 4 kişiyi her maç yatırıp yatırıp kaldırayım diyor, ne de ronaldinho gibi futsalda takılıyormuş gibi oynuyor. bunları hepsini aynı anda 90 dakikada yapabiliyor ve bunları yaparken bir gram kasmıyor adam. maradona konusuna girmiyorum bile.

    bu adam gözümüzün önünde dünyanın en iyisi oldu, bu yüzden bence bariz underrated kaldı. değilse 30 sene önce bu topu oynasaydı, kimse tartışmazdı messi'yi. 30 sene sonra falan zaten kimse tartışmayacak en büyük kim diye. dediğim gibi bu gözler messi gibisini izlemedi ve muhtemelen de değişen futbol sayesinnde izlemeyecek ):

    cr7'ye de teşekkür etmek gerekiyor. messi'nin dünyanın en iyisi olmasının sebeplerinden biri de cr7'dir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın