resim
Lionel Andrés Messi Cuccitini
Takım:Miami
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:37
Boy:1.70
Uyruk:Arjantin
  • 3486
    80'li yıllarda sabah akşam izlediğimiz telenovelalardan (meksika, brezilya, arjantin dizileri) sonra 2000'lerde hayatımıza girmiş pordüktör dayatması reality showlarla entrika ve drama bağımlısı bir topluma dönüştük sanırım. bu nedenle icardi milli takıma çağırılmamışsa kesin bir komplo vardır arkasında.

    tugay kerimoğlu en verimli yıllarını 30'larında yaşadı, ancak mustafa denizli ve şenol güneş onu almaktansa yerlerine tahta bacaklı adamları aldı, tayfur gibi. suat mesela neredeyse hiç milli olmadı altın çağında. suat'ı veya tugay'ı milli takımda istemeyen biri mi vardı yoksa? hayır, mustafa denizli de şenol güneş de takıntılı adamlar. inadına almadılar.

    milli takımlara genelde karakteri sorunlu olduğu düşünülen kişi alınmaz mesela. takımın vazgeçilmezi olması gerekir. bazen öyle bile olsa takımın geleceği için günün yıldızlarının takımdan uzaklaştırıldığı görülmüştür. euro 96 sonrası fransa'nın en büyük yıldızları eric cantona david ginola, milli takımdan tamamen çıkartıldı. yoksa bir komplo mu vardı? hayır, doğru olduğunu düşündüğü şeyi yaptı federasyon. 98 dünya kupası kazanılmasa eminim hepsi için suçlanacaklardı ancak tarih kazananları haklı bulur.

    icardi fox in the box diyoruz. arjantin kimle oynuyor? mobil adamlarla. messi'nin olduğu takımda hangisi daha verimli, icardi mi, julian alvarez mi? biraz düşünseniz, biraz araştırsanız zaten gerçekler ortaya çıkar. sebepler ya td'nin takıntılı olması, ya jenerasyon değişimi, ya da oynanan oyuna uygunluktur. bunun dışına çıkacak komplo teorisi de futbolcu bazlı değil, menejer bazlı olur. zaten icardi örneği buna daha yakın. icardi ünlü bir menejerle çalışsaydı yedek olarak bile olsa milli takım geniş kadrosunda olurdu. ne de olsa futbol bir endüstri artık ve bu fabrikanın cfo'su da satış pazarlaması da menejerler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın