• 710
    karadağ ve galler gibi milli takımlar seviyesinde saygın bir yeri olan iki ülkenin kulüpler sıralamasında son 4 sırada yer almasına şaşırdım.

    rusya ve ukrayna'nın savaş koşullarından ötürü saf dışı kalması bizim lehimize bir sonuç oluşturdu. kısa vadede sıralamada iskoçya'nın üzerine çıkmamız kolay olacaktır. özellikle 2019-20 sezonundan kazandıkları 9.750 puanın son senesinin olması da işin ekstrası. bu sayede başarısız bir yıl geçirirlerse önümüzdeki yıl farkı daha da açabiliriz.

    8. sıradaki belçika'ya ise adana demir'in genk'i elemesi gibi direkt avantaj sağlayacak eşleşmelerle yaklaşabiliriz. geçen yıl topladıkları 14.200 puanın ekmeğini bir süre daha yiyecekler. istikrarlı bir şekilde devam edebilirsek iki yıl sonunda geçmemek için bir engel yok.

    bu sıralamanın üstü için ülke futbolunda olağandışı gelişmeler, olağanüstü başarılar gerekiyor. portekiz, hollanda liglerine rakamsal olarak baktığımızda neden olmasın diyoruz; ancak kulüp kültürü, disiplin, istikrar, planlama gibi maddeleri sıraladığımızda ajax, psv, benfica, porto gibi kulüplerin gerisinde kalıyoruz. bir yıl iyiysek iki yıl kötüyüz. bu nedenle bu liglerdeki birkaç takım ülke puanını sırtlarken farkı da büyütüyorlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın