• 2
    başlığa hakem hatası değil, hakem kararı yazdım. çünkü hata bilmeyerek yapılan bir eylemdir. oysa türkiye'de hakemler yanlış karar verdiklerinde bu sadece bilmeyerek olmuyor. gayet kasten, eyyam yaparak, hatta bir takımı oyunda tutmak, diğer takımı düşürmek için karar veriyorlar. eğer istatistiksel olarak bir takımın sürekli aleyhine daha fazla karar çıkıp, rakiplerine daha fazla lehte karar çıkıyorsa bunu hatayla açıklayamazsınız. geçen sezon galatasaray şampiyonluğa oynayan takımlar içinde en fazla aleyhine karar verilen takımken, yarıştığı fenerbahçe ise en fazla lehine yanlış karar verilen takımdı. böyle bir girizgah yaptım, çünkü kavramları doğru betimlersek daha doğru bir sonuç yakalarız. başlığı düzenlemek yine de moderasyonun inisiyatifinde elbette...

    ligin ilk haftasında kötü oynadığımız için hakemlik çok fazla şey yoktu ancak, ikinci haftadaki 19 ağustos 2023 galatasaray trabzonspor maçı uzun yıllar unutulmayacak kadar kötü hakem kararlarıyla dolu bir maç oldu. genel olarak faul kararlarında tamamen trabzonspor lehine düdük çalan atilla karaoğlan galatasaray aleyhine 21, trabzonspor için ise 7 faul verdi. uzun zamandır böyle bir istatistik görmedik. topla daha fazla oynayan galatasaray olmasına rağmen ts lehine 3 katı faul vermesi başlı başına skandaldır. bunun haricinde çok bariz maçın sonucuna etki edecek 3 karar daha oldu:

    1- sacha boey ceza sahası içindeyken rakip oyuncu dirsek vurdu. hakem izledi, var devreye girmedi ve bir penaltı verilmedi.
    2- mertens ceza sahasında ts defans oyuncusu tarafından düşürüldü. çok net temas vardı hakem ve var yine devreye girmedi galatasaray bir penaltıdan daha oldu.
    3- sarı kartı olan bir oyuncu torreira'nın ayağına bastı kesinlikle en az ikinci sarıdan atılması gerekiyordu ama yine cezasız kaldı. oysa geçen torreira bir önceki şampiyonlar ligi eleme maçında çok hafif basmasına rağmen atılmıştı.

    bu 3 majör galatasaray aleyhine yapılan hatanın dışında, ligde sadece galatasaray'a verilen kartlara bakalım.
    - icardi'ye itirazdan kart çıktı. itiraz ettiği pozisyonda mertens'e penaltı yapılmıştı. ayrıca vurduğu topta ts oyuncusundan çıkmıştı. hakem ne penaltıyı verdi ne de bariz ts oyuncusundan çıkan topa korner verdi.
    - sergio'ya verdiği sarı kart yine trabzon aleyhine kırmızı kart çıkması gerekirken, sergio nasıl görmüyorsun dediği için sergio'ya çıktı.
    - angelino'ya çok uzuz bir sarı kart çıkarken, muslera'ya da ceza sahası içine olmasına rağmen sarı kart çıktı.

    ezcümle uzun zamandır görmediğimiz kadar galatasaray aleyhine kararın olduğu bir maçtı 19 ağustos 2023 galatasaray trabzonspor maçı
App Store'dan indirin Google Play'den alın