• 170
    sayın hocam günün sonunda 2022-2023 sezonuna göre daha dengeli ve güçlü bir kadro elinde olacak, bu fırtınalı transfer sezonundaki abartılı yorumların sen de farkındasın.

    yalnız kadronda kerem’e yeni bir rol biçmen gerekecek. 3. yerliyle sahaya çıkmandan sonraki 2. önemli mesele bu. zaha’nın direk sol çizgiye yerleşmesi, en servisçi adamından yeni bir bölgede aynı verimi alman ve adamın da bu pozisyonu yadsımaması gerekiyor.

    geçen sezon forvet arkası çıkışlı zaniolo’yu direk sağ kanat düşündün, forvet arkasına yerleştirmek gibi bir çabaya girmedin. zani’nin pas yeteneklerini kaybetmesi ve kendini ispatlama çabası nedeniyle bunu düşünmemeni az çok anlıyorum. şimdi buna benzer bir mesele hakim ziyech elinde. bu adam safkan on numara. zaniolo gibi kanada geçti ama yeteneklerinde bir değişim olmadı.

    şimdi kerem’i forvet arkasına çekip zaha ile sol tarafta pas sıkışması yaratıp ziyech’i sağda hapsetme olayı gücümüzü düşürür. tete girip ziyech yerine biraz depar atsa zaten önyargıya maruz kalan ziyech iki güne linçlenir. ayrıca daha önemlisi beden dilinden çok şey çıkartan sosyal medya zaha ve kerem’in oradaki pas zincirini kuramaması takımı ve oyuncuları yıpratır.

    mertens sırf sakin pas özelliğiyle 4-2-4’den 4-2-3-1’e çeviriyor ortamı. ziyech bunun fazlasını yapar. keremi seçersen ortaya 4-2-4 oluruz. ziyech’i seçersen 4-2-3-1.

    kerem sağ kanatta arkasından ağlanan rashica’nın tüm yapabildiklerini yapabileceği gibi çok da iyi toplar çevirir ortaya.

    lafın özü kerem’i sağda oynatmaya ikna et sen yeni ribery’sin diye gazı ver, hücumda taşlar yerine otursun hocam. bir hamle şah mat.
App Store'dan indirin Google Play'den alın