• 1739
    insanlarin elini kolunu sallayarak suç işlediği mecra. iftira, hakaret, fikri mülkiyet hakları ihlali, kişisel veri ihlalleri vs. say say bitmez. türkiye cumhuriyeti kanunlari geçmiyor. çok spesifik şeyler için bizzat mücadele edeceksiniz. ama genel bir suç isleniyorsa ve erişime kapatılırsa özgürlüğün kısıtlanması olarak görülüyor. özgürlüğü ekşi sozluk gibi mecradan ibaret zannedenler var.

    savcılar ve hakimler oturup milyonlarca entryi tek tek inceleyemez. bu lağım cukurunun kendi iç denetimi de yok.

    hukuk devletinde boyle suç işlemeye elverişli, denetimsiz bir oluşum olamaz. kapatılmalıdır. ama kapatılmalı denince ya da kapatıldığında sanki tüm basın yayın organları susturulmuş, tüm matbaalar kilitlenmiş gibi tepki gösteriliyor.

    bakın gündelik hayatınızda yaşayacağınız basit bir şeyden bile güvenlik kamerası görüntüleriniz kullanılarak bu mecradan ulkece linç edilebilirsiniz, hayatınız kayabilir. bunun empatisini yaptığınızda ne kadar tehlikeli olduğunu anlayabilirsiniz. internet, erişim, özgürlük gibi kavramlar suç işlenmesi ve buna göz yumulmasi için geçerli sebepler değildir. kapatılır, sivillerce daha düzgün denetimi olan, galatasaray sözlük gibi, mecralar kurulur amenna. ama bu lağım çukuruna yapılması gereken tek şey rögar kapağını kapatmaktir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın