resim
Milot Rashica
Takım:Beşiktaş
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:28
Boy:1.78
Uyruk:Kosova
  • 2086
    galatasaray'ın transfer gündeminde olan fakat beşiktaş tarafından transfer edilen eski tarz sağ kanat oyuncusu*.

    kendisinin transferi x platformunda ve burada bir çok kişiyi üzmüş olsa da yönetimi ağır eleştiren arkadaşları tam olarak anlayamadım*.

    şahsen bu transfer döneminde rakiplerimizin de bizlerin de iyice gördüğü bir şey varsa galatasaray bir oyuncuyu isterse alır. bunu çeşitli örneklerde gördük. bu sebeple benim anladığım kendisinin transferinin "özellikle" istenmediği ama şu an yazmak istediğim konu farklı.

    futbol buradaki herkesin takip ettiği ve kendince fikirleri olduğu bir spor. herkesin kafasındaki oyun anlayışı ve oyuncu beklentileri farklı. örneğin bazıları için iyi bir forvetin en belirgin özelliği yanındakileri oynatması olmalıyken bazıları için bitiriciliği olabilir. bu örnekler çokça artırılabilir.

    fakat benim futbol görüşümde bir kanat oyuncusundan bahsederken en önemli-belirgin özelliği defansif katkısı ise burada bir problem vardır. benim kanat oyuncusundan öncelikli beklentim kesinlikle bu değildir. bir hücum oyuncusunun en belirgin özelliğinin defans koşuları atması ve defansif katkısı olmasının bana çağrıştırdığı şey şu;
    analog kol saatlerinde takvim özelliği vardır ve bu takvim 31'e programlıdır. 30 çeken aylardan sonraki gün manuel olarak günü 1'e alırsınız. şimdi bir kol saati düşünelim. ayları otomatik olarak sayıyor ve 30 çeken aylardan sonra otomatik olarak kendini 1'e atıyor ama saati tam olarak gösteremiyor. o zaman ben bu saati ne yapayım! takvim özelliği saat göstermesinin yanında olduğunda kulağa güzel geliyor fakat kendi başına hiçbir işlevi yok.

    işte rashica özelinde takıldığım nokta burası. rashica iyi pres yapan ve defansif katkısı yüksek olan bir oyuncu iken öte taraftan dribblingleri, kilit pas atma becerisi, bitiriciliği ve orta açma yetenekleri defansif katkısı kadar özel-dikkat çekici-belirgin değil.
    ayrıca bu dediklerimi destekleyici nitelikte olarak geçen sezon 4 gol 7 asistlik bir performans gösterdiğini ve skor katkılarının maçlar özelinde değerlendirildiğinde çok kritik olmadığını söyleyebilirim. geçen sezon tabii ki de şampiyonlukta vermiş olduğu katkılar var fakat milot'un 11 gol+asistlik skor katkısının gomis'in 10 gollük katkısından daha değerli olduğunu söyleyebilecek birisinin olduğunu sanmıyorum*.

    sözün özü rashica beklentiler ve istekler doğru ayarlandığında katkı verecek eski tarz bir kanat oyuncusu. fakat gerek kontratak oynanması gereken gerek ince işler ile çözülmesi gereken maçlar olduğunda çok verimli olmayacak bir isim. kendisinin verebileceği en iyi katkı toplara önde basıp kazandığı topları dan-dun içeriye kesmesi* olacaktır ki bu sene oyun planımızda yeri olmayacağını düşündüğüm bir şey bu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın